Motie over Scholte Museum bleef achterwege

0

Den Helder – De motie met betrekking tot het uitstellen van de uitzetting van Rob Scholte en gezin uit zijn museum in het voormalig postkantoor, is donderdag toch niet in stemming gebracht. De Seniorenpartij had de motie aangekondigd, maar besloot er toch vanaf te zien.

’s Morgens was de motie nog naar de griffie gestuurd en bevestigd aan de pers. Daarin werd het college opgeroepen de ontruiming van het pand, waartoe de gemeente middels een uitspraak van het Gerechtshof is bevoegd, uit te stellen tot in elk geval twee maanden na het aantreden van een nieuw college. “Het nog te benoemen nieuwe college zou de tijd, ruimte en bespreekmogelijkheden gegund moeten worden dit dossier zorgvuldig van alle kanten te belichten” en bovendien zou er ook geen spoedeisende situatie ontstaan als uitvoering van de uitzetting wordt opgeschort.

Maar tijdens de installatieraad kwam de motie dus niet. Na afloop verklaarde initiatiefnemer Remco Duijnker dat er gedurende de dag nog overleg was geweest met meerdere partijen en dat toen is besloten nog even af te wachten. De motie is niet in de prullenbak beland, maar kan eventueel tijdens de eerste echte raad op 23 april nog in worden gebracht. Dat kan te laat zijn, want de gemeente mag vanaf 13 april tot ontruiming overgaan, maar Duijnker heeft goede hoop. Hij (en enkele andere partijen in de raad) verwachten op korte termijn “een signaal vanuit het college”. Een signaal in positieve zin voor Scholte.

Foto: DHFOTO.