MSV Zeemacht ook volgend jaar in landelijke B-klasse

0

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van Zeemacht komen ook volgend jaar weer uit in de landelijke B-klasse, de op twee na hoogste divisie van Nederland. Dit weekend werd handhaving gerealiseerd.

Het vorig jaar gepromoveerde MSV Zeemacht deed het tot nu toe uitstekend in de landelijke B-klasse, met een onverwacht hoge zevende plaats na de derde ronde. De vierde en laatste ronde had de ploeg het lastig door blessures van een aantal sterkhouders. De overige zwemmers zwommen echter hard genoeg om MSV Zeemacht ruim uit de degradatiezone te houden en zelfs in de top 10 te laten eindigen, een onverwachte sterke prestatie.

Tijdens deze wedstrijd werd een fors aantal persoonlijke records gezwommen. Op de 200 meter vrije slag zwom Jip Duursema 15 seconden en Liam Boon 6 seconden van hun PR af. Mees Minneboo zwom voor het eerst onder de magische grens van 1 minuut op de 100 meter vrije slag. Liam Wesemann haalde 5 seconden van zijn persoonlijk record op de 100 meter rugslag af.

Bij de dames haalde Raphaella Nelissen 9 seconden af van haar PR op de 200 meter schoolslag. Op de 200 meter rugslag wist Amber van der Kruk 9 seconden van haar besttijd af te halen. Op de 100 meter schoolslag zwom Emma Riemers 6 seconden van haar persoonlijk record af. Bij de minioren waren er persoonlijke records voor Femke Paus, Natasja Pranger, Pascale Goed, Libhin Boon en Mike Kloth.