Noordwest Academie start hbo-verpleegkunde opleiding

0

Den Helder – Vanaf schooljaar 2018 – 2019 biedt Noordwest Academie (onderdeel van Noordwest Ziekenhuisgroep) een vierjarige deeltijdopleiding hbo-verpleegkunde aan. De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Avans+. Studenten worden in vier jaar opgeleid tot hbo-verpleegkundige volgens de normen van Bachelor of Nursing 2020 (BN2020).

De lessen worden gegeven op de Noordwest Academie en stages worden gelopen op de diverse verpleegafdelingen van Noordwest Ziekenhuisgroep. Betsy van Soelen, directeur Noordwest Academie: “De kracht van de opleiding is dat we hbo-verpleegkundigen opleiden tot zorgprofessionals met een brede klinische blik en met oog voor de patiënt en zijn naasten. De koppeling tussen theorie en praktijk is hierbij erg belangrijk. De opleiding vindt voor een groot deel plaats in de praktijk van het ziekenhuis en er is veel aandacht voor het leren leren, de zelfstandigheid en het zelfsturend vermogen.”

Op donderdag 15 maart organiseert Noordwest Academie van 16.15 tot 19.30 uur een open avond voor iedereen die geïnteresseerd is in de opleiding. Je kunt je hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar verpleegkundigeworden@nwz.nl.