Open dag en paasconcert Hortus Overzee

0

Den Helder – Hortus Overzee houdt zaterdag 31 maart van 13.00 tot 17.00 uur open huis. Daarmee begint het tuin- en kassencomplex aan een nieuw seizoen. Op paasmaandag volgt een klassiek concert in de kas.

Er valt veel nieuws te bewonderen. Zo is de themakas vernieuwd en een vroegere overkapping uit de binnenstad vormt nu een aansprekende corridor tussen de kassen. Ook nieuw is de replica van De Denker, het beroemde beeld van Rodin.

Tijdens de open dag geeft Evelien Rozema om 14.30 uur een lezing over planten, voeding en gezondheid. Wat zijn de gezondheidseffecten van bepaalde planten? Rozema is fytochemicus en gepromoveerd op een onderzoek naar de werking van planten bij diabetes. Ze is tevens de schrijfster van het boek Plant en Eter- van Vezels tot Vanille.

Muziek in de kas
Op tweede paasdag, maandag 2 april, volgt een om 14.30 uur een middagconcert van Het Spieghel. Dit strijkensemble brengt toegankelijke en ook temperamentvolle kamermuziek uit de 18e en 19e eeuw. Het Spieghel wordt gevormd door Anna Sophie Torn 1e viool, Koos Koopmans 2e viool en altviool en Timothée Busch op cello. De entree voor deze editie van Muziek in de kas is 8 euro.

Overigens laat de Hortus Overzee weten plaats te hebben voor nieuwe gastvrouwen – en heren. “Wij informeren onze bezoekers hier graag over”, zo laat de Hortus weten. De toegang tot het botanische complex is tijdens de open dag gratis. Voor het concert van maandag geldt 8 euro entree. Hortus Overzee is te vinden in de Soembastraat 83. Zie ook www.hortusoverzee.nl.