Poffertjes populair op verkiezingsmarkt

14

Den Helder – De verkiezingsmarkt in de voormalige V&D in de Beatrixstraat trok zaterdag ondanks de kou buiten toch heel wat publiek. Tot verrassing en enthousiasme van de deelnemende politieke partijen, die op deze manier toch nog een poging konden wagen kiezers voor zich te winnen. Populairst tijdens de markt waren echter niet de partijen of hun kandidaten, maar de gratis koffie en poffertjes!

Die poffertjes waren een cadeautje van Beter voor Den Helder, de koffie van de gemeente. De door de partij ingehuurde poffertjesbakker stond naast de eigen kraam. En ondanks dat het dus ‘gekleurde poffertjes’ waren, weerhield dat ook de andere politieke aanwezigen er niet van om even in de rij aan te schuiven voor de lekkernij.

De bezoekers hadden echter toch ook aandacht voor de politieke boodschappen die werden verkondigd. Volgens de Helderse politici waren veel mensen serieus geïnteresseerd en op zoek naar de juiste antwoorden op hun vragen. Het idee is in elk geval dat de nodige zwevende kiezers een beetje op weg zijn geholpen. Het initiatief van Tjitske Biersteker (CU) kan in elk geval als geslaagd worden benoemd.

14 REACTIES

 1. Zou het maar eens goed navragen Ronald want dit zijn valse beschuldigingen naar Beter voor Den Helder. Zij hebben van wat ik begrepen heb wel degelijk de poffertjeskraam ingehuurd en betaald!!!!

 2. Vraag me af wat de reclamecodecommissie hiervan vindt: al die valse verkiezingsbeloften die worden gedaan om de argeloze kiezer te paaien. Het zou strafbaar moeten worden gesteld….

 3. Ik vond het een geweldige bijeenkomst met -op een enkel incident na- een hele fijne sfeer. Dit soort brede contacten tussen burgers en de politiek zouden we vaker moeten organiseren in Den Helder. Tegen Peter de Vrij (PvdA) knal ik nogal eens aan qua gedachtegoed. Leek me een hond van een vent. Totdat je hem dan in levende lijve ontmoet. Ontzettend fijn mens met een heel goed hart. Dat werpt toch weer een heel ander licht op de zaak. De eerstvolgende keer dat ik het weer met Peter de Vrij oneens ben, ga ik toch echt eens goed kijken of ik wel gelijk heb en of ik juist niet wat van hem kan leren. Als leerfreak vind ik het namelijk heerlijk om ongelijk te hebben, want dan leer je weer wat. Voorwaarde is, dat ik in iemands integriteit geloof en ik geloof in de integriteit van Peter de Vrij, ook als hij in mijn ogen rare politieke bokkensprongen maakt. Om de al maar uitdijende megakloof tussen burgers en politiek te overbruggen, zijn politici nodig met een goede hoofd-hart verbinding. Zit je alleen maar in je hart, dan word je een kip zonder kop. Zit je alleen maar in je hoofd, dan is alles dood en gevoelloos en neem je de meest wanstaltige beslissingen. Hoe dan ook, ik heb genoten vanmiddag.

  • Leuk om te lezen Dick. En ik ben het met je eens, dit kan volgend jaar nog wel eens plaats vinden. Dan kunnen we het “regerende” college vragen stellen over de beloftes die zijn gedaan. Het kan zeer verhelderend werken.
   Een goed initiatief van Tjitske Biersteker waarvoor hulde!

 4. Kijk eens aan, zelfs een een erkend kritische geest en verre van argeloze kiezer als de heer Berts laat zich paaien. Nu is de wereld echt reddeloos verloren….. Laat alle hoop maar varen!

  • Wat heerlijk om weer aandacht te krijgen van een erkend grote geest als Gekke Henkie. Heerlijk. Dan je wel Henk!

 5. Vond vandaag een foldertje op de deurmat van een lokale partij die mij zelfs een ‘betere toekomst’ in het vooruitzicht durft te stellen. Geef ons uw stem en alles wordt anders in Den Helder; daar komt het aantrekkelijke aanbod op neer. Hoe onbehoorlijk van een partij die zich Behoorlijk Bestuur noemt om op deze manier de kiezer om de tuin te leiden. En zo zijn alle partijen bezig om de stemgerechtigden voor de gek te houden. Of je nu op een landelijke of lokale partij stemt: het is één pot nat. Ze beloven dingen die ze niet kunnen waarmaken. Een betere toekomst beloven: je moet maar durven als politicus…
  Politiek is mensenwerk. En deze mensen zag ik maandag in actie tijdens de laatste vergadering van deze raadsperiode. Voor mij werd toen wel duidelijk: van deze volksvertegenwoordigers moet je niet teveel verwachten, want de kans dat je van een koude kermis thuiskomt, is levensgroot.
  Zolang een schertsfiguur als Marcel de Knijf met succes een gooi kan doen naar een raadszetel (ook deze verkiezingen timmert hij flink aan de weg om voorkeurstemmen binnen te halen) en andere gelukszoekers (zie de diverse kieslijsten) hun opwachting proberen te maken in de gemeenteraad, kun je de lokale democratie overigens beter opheffen….

 6. Gekke Henkie, u bent u ervan bewust dat iedere partij water bij de wijn moet doen wat het nakomen van verkiezings’beloften’ aangaat? Je geeft voor de verkiezingen in je verkiezingsprogramma (doelstellingen, geen beloftes) aan wat je wil en hoe je dat wil bereiken, en na de verkiezingen onderhandel je met de andere partijen over de realisatie van deze doelen. Uiteraard probeert elk van de onderhandelende partijen zoveel als mogelijk is van hun programma, of zoals u het noemt ‘valse beloften’, te realiseren, dat hierbij niemand 100% zijn zin krijgt is de normaalste zaak van de wereld in een democratie.
  Er is alleen sprake van ‘valse verkiezingsbeloften die worden gedaan om de argeloze kiezer te paaien’ aka kiezersbedrag als zogenoemde breekpunten, zoals bijvoorbeeld de AOW-leeftijd, bij het vuil worden gezet zodra de verkiezingsuitslag grotendeels bekend is.

  • Heerlijk heldere uitleg! Goed om te lezen dat er nog mensen zijn die het wel begrijpen.

  • Juist Monique, zo zit het en daar moeten we het mee doen.
   Stem op de Lokale Oppositie en zet de oude regenten buiten spel, simpel en effectief ! 🙂

Comments are closed.