Politie waarschuwt voor vals geld

1

Den Helder – De politie waarschuwt om extra alert te zijn op het betalen met vals geld. De laatste tijd duiken er in Den Helder valse briefjes van 50 euro op. Dit gebeurt ook bij mensen aan de deur.

“Wij raden ook ondernemers aan om extra alert te zijn op vals geld”, aldus de politie. “Wees consequent in het controleren van de echtheid van briefgeld.”

Wie vals geld heeft aangenomen of twijfelt, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dit kan ook voor wie informatie heeft die verband kan houden met de uitgifte van dit vals geld. Er is ook een ‘Echt of Vals app’ gratis verkrijgbaar in de Google Play Store voor Android en in de iTunes App Store voor de iPhone.

1 REACTIE

 1. Vermeende goede wil of getormenteerde bestuursgeest.
  Stel je krijgt een geldbiljet in handen dat je vals lijkt, bijvoorbeeld na het kopen van een boek of bos bloemen.
  Ter plaatse kom je er niet snel achter, ik heb in het verleden decennia lang met cash geld gewerkt en weet van de hoed en de rand.
  Vervalsingen zijn nauwelijks te herkennen en je moet dus eigenlijk steeds weer op je hoede zijn wanneer je wisselgeld krijgt.
  Nu neemt geld al een onevenredig belangrijk deel van ons leven in beslag dus om nu het gezellige contact tijdens een aankoop ook nog eens te smoren in achterdocht, nee, dat gaat me te ver.
  Toch, de angel uit dit probleem is wél vrij eenvoudig te verwijderen.
  Die angel bestaat namelijk uit het feit dat vals geld wanneer het wordt aangegeven voor zover ik weet niet vergoed wordt.
  De drogreden dat men valsemunters niet wil ´belonen´ doorziet natuurlijk elke burger.
  Valsemunters pak je niet via de nagemaakte biljetten die die onachtzame, goedwillende burger per toeval in handen krijgt maar via andere ´technieken´.
  Het niet vergoeden van door staatsburgers aangegeven verdachte briefjes geld is eerder een vrijbrief voor de valsemunterij.
  Alleen wanneer je genoeg voorhanden hebt ben je bereidt het risico te lopen om een biljet kwijt te raken, of zelfs dan niet …

Comments are closed.