Rollende Rhönraderen bij Turnlust

0

Den Helder – De rhönraderen gaan zaterdag 17 maart weer draaien in sporthal De Draaikolk, want dan vinden daar de Districtskampioenschappen rhönradturnen plaats. De deelnemers zullen de rhönraderen laten rollen in de strijd voor de ereplaatsen en mogelijk zelfs voor een plek in de Nederlandse Kampioenschappen. Een van de kanshebsters voor kwalificatie is Dewi Lamsfus van de organiserende vereniging CSAV Turnlust. Zij komt uit in niveau 4.

Aan deze districtskampioenschappen doen de drie rhönradverenigingen uit District MidWest van de KNGU mee op alle niveaus, waarvan er negen deelnemers namens Turnlust uit zullen komen. Tijdens deze wedstrijden wordt een driekamp geturnd. Deze bestaat uit het rechtuitrollen, spiralen en de sprong over het rad.

De wedstrijden voor de niveaus 10 t/m 7 beginnen om 10.00 uur en de prijsuitreiking is gepland om 13.30 uur. De middagwedstrijd voor de toppers begint om 13.35 uur en eindigt om 16.30 uur. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom, wel is er een toegangsprijs; 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.