DHA-A leader
DHA-A leader

Schilderclub exposeert in West End

Den Helder – In buurthuis West End werd dinsdag een expositie verzorgd door de leden van de schilderclub. Veel uiteenlopend werk werd tentoongesteld, maar ook bijvoorbeeld verschillende uitvoeringen van “het meisje met de parel”, door de leden zelf geschilderd.

Tijdens de tentoonstelling waren de leden bezig met het maken nieuwe kunstwerken, een leuke toevoeging bij de expositie. De groep komt bij elkaar onder leiding van Ria van Heteren. Zij heeft zelf vele cursussen gevolgd en vele jaren ervaring met het kleurenpalet. Van Heteren had al enige tijd de wens om een club als deze op te zetten en zo’n 5 jaar geleden is dat bij Buurthuis West End gelukt.

De schildersclub bestaat momenteel uit zo’n zestien enthousiaste leden, opvallend is wel dat er maar één heer tussen alle dames te vinden is. “We helpen elkaar en doen zowel vrij werk als groepsopdrachten. Schilderen is ontspanning en plezier!” aldus van Heteren. Ze heeft het niveau van haar cursisten de afgelopen jaren zien groeien en dat is natuurlijk prachtig. De creatievelingen komen elke dinsdag van één tot half vier bij elkaar. En hoewel er een kleine wachtlijst is, kunnen mensen zich aanmelden en kunnen dan op redelijk korte termijn instromen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

DH Foto is een van de vaste fotografiepartners van Den Helder Actueel. Het bedrijf, gevestigd in Den Helder, verzorgt al jaren met grote regelmaat de foto's bij op de site geplaatste artikelen.

Lees ook: