Scholierenveldloop nog steeds erg populair

0

Den Helder – Voor de 26e keer organiseerde Team Sportservice Den Helder de scholierenveldloop in samenwerking met SV Noordkop atletiek. Dit jaar was er voor het eerst een categorie voor de kleuters van groep 1 en 2. Zij liepen een verkorte ronde van 500 meter.

De vier- en vijf-jarigen hadden ieder een eigen start. Per groep waren er 70 enthousiaste leerlingen die ondanks de grote groep probleemloos hun ronde liepen. Bontu, de winnares van groep 1, vertelde dat ze heel vaak buiten met haar zus gaat rennen en daarom ging het zo goed. De winnaar van groep 2 is Bram, hij liep een knappe tijd van 1 minuut 50.

Door staking van leerkrachten in het basisonderwijs was het even spannend of er voldoende aanmeldingen zouden zijn. Als snel bleek het hardloopevenement van 1 kilometer nog steeds enorm populair. Ruim 650 leerlingen van basisscholen in Den Helder trokken hun hardloopschoenen aan om over de atletiekbaan te stuiven. Al deze kinderen werden welkom geheten door Dick van der Weide, de initiator van de scholierenveldloop. Zijn vrouw Hannie had de eer van het eerste startschot.

Met een totaalscore van 31 punten is het scholenklassement is dit jaar gewonnen door de Comenius. De tweede plaats werd bemachtigd door de Windwijzer met 19 punten. Na de finish was er voor elke deelnemer een bekertje water en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Foto’s: DHFOTO. Meer foto’s bij de LOS.