Speel voor burgemeester op het stembureau

4

Den Helder – Inwoners van Den Helder die woensdag gaan stemmen, wacht een verrassing in het stembureau. Zij kunnen elkaar daar namelijk als burgemeester op de gevoelige plaat vastleggen.

De gemeente Den Helder heeft 32 fotoframes laten maken waarop burgemeester Koen Schuiling staat afgebeeld met ambtsketen. Alleen zijn hoofd ontbreekt: door het gat in het bord kunnen kiezers hun hoofd steken, waardoor zij er uitzien als burgemeester in functie. “Vandaag heb ik het voor het zeggen” staat er op het bord, verwijzend naar de verkiezing. De Helderse burgemeester Koen Schuiling heeft zelf voor het fotoframe model gestaan.

De actie van de gemeente maakt deel uit van een verkiezingscampagne die moet leiden tot een hogere opkomst in Den Helder bij de komende gemeenteraadsverkiezing. In aanloop naar de dag van de stemming heeft de gemeente op verschillende manieren geprobeerd de inwoners te motiveren om naar de stembus te gaan. Zo speelden in de verkiezingscampagne ambassadeurs een rol. Bekende inwoners die Den Helder een warm en positief hart toedragen, riepen via de (social) media in een korte film hun stadsgenoten op te gaan stemmen. Ook bekende Nederlanders die in Den Helder zijn geboren of opgegroeid hebben bijgedragen, onder wie de ex-politici Paul Rosenmöller en Ed Nijpels, presentator Jaap Jongbloed, de eenarmige drummer en producer Alex Wegman (‘OneArmed’) en gitarist Danny van Tiggele van de band Mister and Mississippi.

4 REACTIES

  1. O ja, nu ga ik ook stemmen. Ik hang dan wel mijn “Hoge Commissaris” door het gat en de tekst wordt aangepast: “Vandaag ga ik de hele dag slap lullen”.

Comments are closed.