Triplette kampioenen prolongeren titel

0

Den Helder – Bij jeu de boulesvereniging Entre Nous werd zaterdag om het Helders Kampioenschap triplette gespeeld. Een team bestaat daarbij uit drie spelers. Alle toppers van de vereniging deden mee. Het toernooi werd aangepast vanwege de kou, zodat de spelers niet te lang in de kou hoefden te spelen.

Eerst werden de voorronden gespeeld waarin verrassingen te noteren vielen Een gedoodverfd team voor de eindoverwinning werd hierin uitgeschakeld. De halve finales waren zeer spannend gezien de eind uitslagen van 13-12 en 13-11.

Uiteindelijk stonden in de finale de titelverdedigers van 2017: Jan/Wendy Karsten met Chris Agelink en ze moesten het opnemen tegen Janny /Jan Wallet met Michael van Asten. Team Karsten/Agelink was zeer geconcerteerd en alles lukte. Bij team Wallet/Van Asten leek het kruid verschoten in de eerdere partijen, want het liep niet meer. Met als gevolg dat Karsten/Agelink de finale volledig naar hun hand zette, wat resulteerde in een grote overwinning van 13-0. Zo wisten ze dus hun titel van 2017 te prolongeren.

De derde plaats ging knap naar het team Guus Hulsman/Stefan Boekel/ Jack de Wijn.