Veel belangstelling voor open huis Noorderhaven

0

Julianadorp – In de Week van Zorg en Welzijn opende Noorderhaven zaterdag haar deuren. De belangstelling voor een uniek kijkje achter de schermen was groot. Bolderwagens stonden klaar om bezoekers het terrein te laten verkennen. Bij een woning en dagbestedingslocaties kon men uitstappen om een kijkje te nemen.

Veel bezoekers kwamen naar de open dag voor een rondleiding over het park en konden binnenkijken in de woning aan de Beukenhout 35 – 36. Eén van de cliënten liet enthousiast haar keurig opgeruimde kamer zien. Met name de badkamer oogstte bewondering ‘wat veel ruimte’ en ‘van alle gemakken voorzien’ waren de reacties.

Werkzoekenden wisten de stands met informatie over ‘werken in de zorg’ te vinden. Zij ging enthousiast naar huis met informatie over stageplekken, vrijwilligerswerk, vacatures en opleidingen bij ’s Heeren Loo.

Ontmoetingsplek
Noorderhaven werd een ontmoetingsplek tussen mensen met en zonder een beperking. Dat een open huis laagdrempelig werkt blijkt uit een bezoeker die vaak met zijn bus langs het terrein rijdt: “Vandaag kreeg ik een goede indruk van de nachtzorg, gezondheidszorg en het wonen en werken bij Noorderhaven. De diversiteit van het werk van de cliënten heeft mij verbaasd. Kaarsen en mooie handgemaakte producten maken cliënten maar ook drukwerk voor bedrijven wordt hier als dagbesteding aangeboden.”