DHA-A leader
DHA-A leader

Vol programma voor jaarlijkse Reddingbootdag KNRM

Den Helder – De KNRM houdt 28 april weer de jaarlijkse Reddingbootdag, uiteraard ook het reddingstation. Het terrein op schiereiland Harssens is geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Het voorlopige programma zit al vol met leuke activiteiten.

Meevaren met de reddingboot Joke Dijkstra kan als u donateur bent. Geen donateur? Dan is ter plekke alsnog aanmelden en meevaren mogelijk. Opstapkaarten voor een tocht met de Joke Dijkstra zijn af te halen bij het boothuis op vertoon van de donateurkaart. Aan boord van de Joke Dijkstra is iedereen verplicht een reddingvest te dragen, die door de bemanning zal worden aangereikt. Er zijn ook reddingvesten voor kinderen. Kinderen varen alleen mee onder begeleiding.

De reserve reddingboot Dorus Rijkers is open voor bezichtiging en geeft om 12:30 uur en 14:30 uur een demo in de jachthaven. Ook de museumreddingboot Tjerk Hiddes is aanwezig en daarmee kan iedereen gratis een tocht maken. Ook hier wordt een reddingvest aangereikt. Verder zal de Reddingbrigade aanwezig zijn met boten en een stand. Ook met deze boten kan worden meegevaren. Onder voorbehoud, als deze in de haven ligt, is de EVT Guardian van de Kustwacht open voor publiek.

Gedurende de hele dag zullen er door bemanningsleden kleine demo’s gegeven worden in de haven. Bij het boothuis staat een kraam van het Reddingmuseum waar de bezoekers van de dag allerlei nautische hebbedingetjes kunnen kopen. In de garage van het boothuis is tegen een kleine vergoeding koffie, frisdrank, soep, hamburgers en broodjes worst verkrijgbaar. De opbrengst komt ten goede aan de KNRM.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: