Waddenfonds steunt opknapbeurt stoomsleepboot Noordzee

0

Den Helder – Het Waddenfonds steekt ruim 1,9 miljoen euro in duurzame recreatie- en toerismeprojecten in het Waddengebied. Het bedrag wordt verdeeld over zes projecten in de drie Waddenprovincies. Met deze subsidies van het Waddenfonds wordt een totale investering van 7,4 miljoen euro mogelijk gemaakt in duurzame recreatie en duurzaam toerisme in het waddengebied.

Er gaat geld naar onder meer naar Ecomare en Museum Kaap Skil in Oudeschild, maar ook de Museumhaven in Den Helder kan een bedrag tegemoet zien. Voor de Museumhaven wordt de historische Stoomsleepboot Noordzee opgeknapt en aangepast voor bezichtiging door toeristen. De toegevoegde waarde van dit project zit met name in de instandhouding en herbestemming van maritiem erfgoed en versterkt de toeristisch infrastructuur van Den Helder.

Het verhaal over de stoomsleepboot is informatief en past bij de lokale economische en culturele geschiedenis van Den Helder. Samen met de ontwikkeling van de andere boten ontstaat een aantrekkelijke toeristische attractie. De verwachting is dat dit leidt tot een langer verblijf van toeristen. Het project heeft een bovenlokaal effect en versterkt de beleving van het cultuurhistorisch erfgoed in het waddengebied.

Stichting Museumhaven Willemsoord Den Helder schat de totale investering op 234.465 euro, de bijdrage uit het Waddenfonds is € 93.786,-.