Wagner neemt taken wethouder Kuipers over

5

Den Helder – Wethouder Odd Wagner heeft de portefeuilles van Lolke Kuipers overgenomen binnen het college van Den Helder. Kuipers stapte afgelopen maandag op en dus moesten zijn taken opnieuw worden verdeeld.

Kuipers had de portefeuilles Stadshart en Willemsoord, erfgoed, grondexploitaties, detailhandel, vastgoed en hij was de wijkwethouder voor Nieuw Den Helder. Al deze taken komen tot er een nieuw college is gevormd voor rekening van Wagner, die zelf al de portefeuilles financiën en belastingen, ruimtelijke ordening,,wonen, openbare ruimte, bewonersparticipatie, wijkgericht werken, milieu, verkeer en vervoer heeft en tevens de wijkwethouder voor Julianadorp is.

Gezien de naderende gemeenteraadsverkiezingen is door het college besloten de ontstane vacature van wethouder (0,7 fte) niet opnieuw in te vullen.

5 REACTIES

 1. Kuiperss laat zijn politieke nalatenschap van de verschroeide aarde vooral na aan het nieuwe gemeente bestuur, dat dan hopelijk in meerderheid bestaat uit de huidige Lokale Oppositie.

  “De gemeenschap wikt, de kiezer beschikt ” ; ga dus naar dat Stem-Lokaal, niet 60% maar ga massaal ! 🙂

  • Met je eens dat we allemaal moeten stemmen. Of dat nou lokaal moet zijn, vind ik lastig. Je weet niet zo goed waarop je stemt naar mijn idee. In het (recente) verleden is gebleken dat deze partijen bij de eerste de beste ruzie alweer opsplitsen of leden hopsen over naar andere partijen. Er mist ook vaak de nodige bestuurlijke “know how” en nog vaker ontbreekt er wat mij betreft een lange termijn visie. Het gaat zo vaak over de waan van de dag. En ik zie hier en daar dat er dingen worden beloofd waarvan ik mij sterk afvraag of de lokale politiek daar wel over gaat (zoals beloftes over ons ziekenhuis bijvoorbeeld).
   Ik vind natuurlijk dat iedereen zich politiek vertegenwoordigd moet voelen, en het is ieders goed recht om een partij op te richten en zich in te zetten voor deze stad (respect!),
   maar voor mijn gevoel hebben we toch eerder een bestuur nodig met stevige wortels met een open mind naar alle bewoner, maar die ook over de grenzen van de komende regeerperiode heen kan kijken. Welke lokale partij beschikt dan over deze kwaliteiten? Ik hoor het graag. Ik zou het ook mooi vinden als, net als in Schagen, het geluk van de inwoners als buitengewoon belangrijk meewegend argument wordt meegenomen bij elk besluit. Hoewel er natuurlijk genoeg mensen zullen zijn die nooit tevreden zullen zijn. En waar de een blij mee is, is de ander misschien weer tegen. Maar dat als inzet, dat geeft een nieuwe lading en energie aan het stadsbestuur. Dat is nog eens wat anders dan het huidige gekonkel, geroddel, interne mails anoniem lekken naar de krant en andere respectloze negatieve zooi waar ik nu tegenaan zit te kijken en waar ik dan een keuze uit zou moeten maken. Ga er maar aanstaan. Ik ga dus toch maar voor een partij met landelijke wortels, maar dat is dan weer mijn mening.
   Alle stemmers wens ik succes, stem met hart en hoofd en niet met onderbuik, zou ik zo zeggen.

 2. Wagner is de GLer die wethouderlijk met het onzinnige klimaatfraude gedoe hard werkt aan de armoedebevordering van de laagbetaalde Helderse inwoner

  • Ehh, dhr Wagner is momenteel toch van de Stadspartij?
   En een aardige man bovendien. Volgens mij ook nog een goed wethouder en bestuurder.
   Verder begrijp ik eerlijk gezegd niet zo goed wat “klimaatfraude gedoe” betekent. Nou moet ik toegeven dat ik een leek ben. Er mag zeker en altijd een plan komen die de armoede helpt bestrijden. Niemand verdient een armoedig bestaan. Mee eens.

 3. Ba, Walg-en-er, of zo. ( Valt niet mee ” ongeschoold ” lokaal volk. maar het stemmen is wel belangrijk.) of was het nu de D of de T / TD kan ook nog ). Verleden klopt,……………..

Comments are closed.