Zeemacht na titanenstrijd kampioen

0

Den Helder – De basketbalheren van Zeemacht hebben in een ware triller zaterdag in sporthal De Brug, door nipt te winnen met 70-68 van Almere, het welverdiende kampioenschap binnengehaald. Het hele seizoen is Zeemacht oppermachtig en de ploeg wilde dolgraag de ongeslagen status behouden. Maar als er iets bestaat wat “kampioenstress” heet, hadden de Sailors het te pakken. De gehele wedstrijd keek Zeemacht tegen een grote achterstand aan en haalden zeker niet hun normale niveau.

Toch gaan ook de complimenten uit naar de tegenstander, de bezoekers speelden een uitstekende wedstrijd en lieten zien niet voor niets de enige overgebleven concurrent te zijn. De ploeg uit Almere ging furieus van start en bouwde in de eerste drie kwarten een schijnbaar onoverbrugbare voorsprong op. In het tweede gedeelte van de wedstrijd lieten de gastheren echter zien dat ze absoluut deze avond het kampioenschap binnen wilden halen.

Maar steeds als Zeemacht dacht de achterstand ingelopen te hebben, kwam de tegenstander continu met het juiste antwoord. Pas in de allerlaatste slotseconde knokte Zeemacht zich naar een voorsprong. Daarna begon het welverdiende kampioensfeest.

Final Four
De kersverse kampioen heeft zich tevens geplaatst voor de Final Four. De nummers 1 en 2 van de landelijke eerste divisie A spelen tegen de eerste twee teams uit de eerste divisie B voor een volgende stap naar de promotiedivisie, de een na hoogste klasse van Nederland.