DHA-A leader
DHA-A leader

Zorgen over afsluiting Oostslootstraat

Den Helder – Wordt de Oostslootstraat afgesloten voor het verkeer? Dat wil de PvdA graag weten, nu zij daar verontrustende berichten over heeft vernomen van bewoners. De afsluiting zou onderdeel uitmaken van de plannen die ontwikkeld worden ter verbetering van de Koningstraat en omgeving. De partij heeft het college om opheldering gevraagd.

De Oostslootstraat functioneert als gebiedsontsluitingsweg en in de buurt is sprake van een goede balans tussen straten met een verkeersfunctie, parkeergebieden en autovrije straten waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. In de nieuwe plannen lijkt de Oostslootstraat als gebiedsontsluitingsweg te worden afgesloten. De straat wordt dan in westelijke richting een doodlopende weg. “Verontruste bewoners geven aan dat hierdoor de verkeersdruk op de Loods- en Molengracht zal toenemen. Ze hebben het idee dat het de bedoeling is de gebiedsontsluiting te laten plaatsvinden via de nu autovrije zijstraten, de Vlaming-, Vroon-, Hoog- en Koningdwarsstraat.

Van het college wil de PvdA onder meer weten hoe definitief de plannen zijn die nu in ontwikkeling zijn en of er tijdens de planvorming aan bewonersparticipatie is gedaan.

Bron afbeelding: Google Streetview

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

10 reacties

 1. fFred

  De Oostslootstraat , is altijd al een doodlopende straat geweest. De gemeente heeft destijds een doorgang gemaakt terhoogte van de Hoogstraat naar het Koningsplein. Dit , omdat er zonodig een Noordelijke randweg moest komen, waar hevig verzet tegen is geweest. Nu maken ze de doorgang weer dicht , en nu is het weer niet goed.

 2. bewoner

  De Oostslootstraat heeft zeker al 25 jaar een doorgang naar de Prins Hendriklaan. Bij het afsluiten van de doorgang is de enige uitgang nog via de Loodsgracht en Molengracht. Geen straten die geschikt zijn om al het verkeer te verwerken.

 3. fFred

  Klopt , Zo is het altijd geweest, die straten zijn bij het maken van de doorgang , aangepast tot wandel / speelstraten voor de kinderen. De Hoogstraat kon je vroeger gewoon doorheen rijden. Maar misschien heb ik het verkeerd voorwat ze willen met het afsluiten, , ik dacht iets lang geleden gelezen te hebben , dat de afsluiting een soort poortgebouw zou worden.

 4. Bodelo

  Het is een gerucht. Laten we vooral vragen gaan stellen aan het college op basis van geruchten. Dan wordt het nog druk ………………..

  1. fFred

   Bladzijde 9 van het huis aan huis boekje wat je gisteren in de bus vond. Daar zie je een tekening van de driehoek van de Koningstraat, waar de Oostslootstraat is afgesloten. Uitgaande van die tekening, is het wel meer dan een gerucht Bodelo .

   1. Bodelo

    fFred, om te beginnen heb ik geen boekje.
    Ten tweede kan je dit soort zaken bespreken met de wijkcommissie.
    Ten derde wordt zo’n ingrijpende maatregel gepubliceerd en kan je als burger bezwaar maken tegen de procedure (hoe meer burgers hoe beter).
    En als dat dan niet helpt ……….

 5. paula

  en hoe denk de brandweer hier over ladderwagen kan alleen via de oostsloot straat tegen het verkeer in ze hebben toe een oefening gehouden toe daar een app complex gingen bouwen

 6. fFred

  Daar wordt heus wel naar gekeken. Je zegt het zelf al ,dat ze hebben/wordt op geoefend. Maar je hebt enigszins wel gelijk. De smalle straatjes uit de oude woonwijken, zijn niet mee gegroeid met de moderne brandblus voertuigen. Dus alle oude wijken maar platgooien ? Of de brandweer terug naar paard en wagen ? Kijk eens naar andere oude binnensteden zoals Alkmaar , rond de Waagtoren bij de kaasmarkt. Daar zijn de straatjes zo smal , daar kan een brandweer auto helemaal niet komen. En, om je gerust te stellen, in geval van nood , hebben hulp voertuigen ontheffing van verkeersmaatregelen. Dus ook van eenrichting verkeer.

Reageren is niet meer mogelijk.