Zwemsuccessen in Alkmaar en Oosterhout

1

Den Helder – De minioren van Zeemacht zwommen dit weekeinde bij het laatste deel van het Swimkick-Minioren Circuit in Alkmaar, terwijl Amber van der Kruk zwom bij de sterk bezette KNZB Challenger in Oosterhout.

Amber zwom een hele sterke 400 meter vrije slag, wat niet alleen een dik nieuw persoonlijk record opleverde, maar ook nog maar 1 seconde verwijderd was van het Nederlands record lange baan.

In Alkmaar was er bij de swimkicknummers tweemaal goud voor zowel Nikki Hofland als Jurre van Boheemen. Zilver was er voor debutante Sara van der Kraats. Bij de minioren was er goud voor Lieke Schuijl op de 100 meter schoolslag. Pascale Goed won tweemaal zilver terwijl Libhin Boon zilver won op de 100 meter vlinderslag. Bij deze afstand zwom Libhin een persoonlijk record die onder de inschrijflimiet voor de Jaargangfinale, het officieuze Nederlands kampioenschap minioren, is. Brons was er voor Ceylin Heemskerk op de 200 meter wisselslag.

Persoonlijke records
Er werd ook weer een fors aantal persoonlijk records gezwommen. Lyndsey van der Wal haalde 7 seconden van haar 100 meter vrije slag PR af en Femke Paus 2 seconden. Danny van Geffen zwom 2 seconden van zijn 50 meter schoolslag PR af. Lieke Schuijl zwom liefst 8 seconden van haar 100 meter schoolslag PR af. Ceylin Heemskerk en Pascale Goed haalde 3 seconden af van hun persoonlijk record op de 200 meter wisselslag.

1 REACTIE

Comments are closed.