500 Leerlingen genieten op Willemsoord van techniek

4

Den Helder – 500 Leerlingen uit de regio lieten zich donderdag op Willemsoord onderdompelen in de wereld van de techniek. Het bedrijfsleven in de Noordkop staat te springen om goed personeel, het tekort dreigt in de toekomst alleen maar groter te worden.

Tijdens het Promotie Evenement Techniek moeten de kids alvast warm gemaakt worden voor de diverse technische beroepen. Bij 35 regionale bedrijven kunnen ze alvast een voorproefje krijgen van wat voor werk er allemaal te doen is. “We willen de kinderen vandaag op een leuke, speelse manier alvast laten kennismaken met de techniek”, vertelt Robertjan Kemeling namens de organisatie. “We weten dat we de komende jaren heel veel mensen nodig hebben.”

De angst bestaat dat bedrijven uit de Noordkop wegtrekken als er niet genoeg goed geschoold technisch personeel is. “Dat sluit ik zeker niet uit”, zegt Kemeling. Opleider David Wattimena: “We willen kinderen alvast interesseren voor de vakken die wij hebben bij het Marinebedrijf. Wij komen nu al zo’n 300 mensen tekort.”

Lassen: echt vet!
De leerlingen bouwden donderdag robots en race-auto’s, vlogen virtueel met drones en meer. Larissa Tiemens is al als lasser aan de slag bij het Marinebedrijf, “Ik wilde eerst iets met dieren doen. Toen heb ik een soort stagedag gelopen. Ik vind lassen echt vet.” Ze liet leerlingen zelf een stukje lassen. “Het is toch wel bijzonder als vrouw. Dat zie je niet zo vaak.” Zij zou het andere meiden zeker aanraden.

4 REACTIES

  1. Zou opleider David Wattimena misschien kunnen laten zien waar deze 300 vacatures geplaatst staan want niemand in mijn omgeving kan er ééntje vinden….

    • Je kan als burger zoeken mis vindt je dan meer. Als je op de website zelf kijkt van defentie kan je allen als marinier kiesen. Als burger moet je echt goed zoeken daar. Als je op google zoekt als burger vindt je vast meer

Comments are closed.