Acht man opgestapt bij Gemeentebelangen

10

Den Helder – Van de 22 namen op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen hebben er inmiddels acht de partij de rug toegekeerd. Ze zijn het niet eens met de personen die zijn gekozen voor commissiewerk. Van de acht stonden er vier bij de bovenste tien.

Opgestapt zijn Nico de Vos (4), Miranda Muijers (5), Andrea Lemstra (8), Annet Koning (10), Gert-Jan Pompert (11), Wiebe Vos (16), Hennie Mast (17) en Fiona Hoekstra (20). Zij zijn het niet eens met de commissieleden die zijn gekozen door fractievoorzitter Geurt Visser. “Niet deskundig en geen ervaring” is de kritiek.

Volgens Gert-Jan Pompert doet Visser aan vriendjespolitiek. “We hebben ons met z’n vieren (Gert-Jan, Andrea, Nico en Miranda) voor meer dan duizend procent ingezet in de campagne, maar worden vervolgens aan de kant gezet. Er werd al over elkaar geroddeld door bijvoorbeeld Nancy List en samen met Geurt heeft zij bepaald wie wel en geen commissielid mogen worden. Zeker Nico en Miranda hadden wat mij betreft recht op een commissielidmaatschap. Er kwam opeens een mailtje en verder is er niet over gesproken. Er was geen ruimte voor discussie, ze reageerden nergens meer op.”

Volgens Visser is er vrij weinig aan de hand. “De Vos wilde er graag bij zitten en zat er niet bij en gaf toen aan verder ook niets meer te willen doen voor de partij. Daarop besloten anderen, waaronder zijn vrouw (Mast) ook weg te gaan, uit teleurstelling. En verder kunnen we maar een beperkt aantal mensen commissielid maken, er is nu eenmaal geen plek voor iedereen en we hebben vooral gekozen op expertise en interesse, zodat we als partij zoveel mogelijk onderwerpen kunnen behappen.” Naast Visser worden List (2), Martijn Ram (3), Sanne Koene (6), Christina Apan Vega (21) en Marcel de Knijf (22) commissielid namens Gemeentebelangen.

10 REACTIES

 1. Wel weer interessant dat degenen die niet veel hebben gedaan, behalve mooi weer spelen, nu in eens het hoge woord hebben.

  Zeker Geurt Visser die het idee geeft dat “de Vos” een knipper partijgenoot is is op zijn minst een schofterige uitspraak.

  Maar ja, als je andere mensen als slaaf kan gebruiken, moet je ze ook als oud vuil uit een rijdende auto kunnen gooien.

  Met andere woorden, alle mensen die hard hebben gewerkt aan en met de partij…. dikke vinger van de leider Geurt! Want Geurt komt wel verder.

  En bedankt..

  • Die 8 lui hadden met zijn alle net zoveel stemmen als de nummer twee, is gewoon terug te lezen op de site van de Gemeente Den Helder.

   En ze zijn zelf opgestapt btw wel namelijk achteraf mekkeren.

   #pvv

 2. LISTige plannetjes. Expertise en interesse, interessante woordkeuze als je bedenkt dat degene die nu in de commissies komen aan de campagne nul komma niks hebben bijgedragen en geen affiniteit hebben met de Helderse burgers en achtergrond en kennis niet uitsteekt boven de opgestapte kandidaten. Partij die transparantie en eerlijkheid voorstaat, maar zelf achterkamertjespolitiek bedrijft (al voor de verkiezingen blijkt achteraf) en een campagneteam passeert en als oudvuil aan de kant zet. Een team die er wel voor gezorgd heeft dat deze club een magere restzetel in de wacht sleepte.

 3. Beste tegenhanger, graag goed tellen. Zij hebben meer dan de nummer 1 op de lijst. Die lui zijn trouwens mensen van vlees en bloed die hun consequenties trokken nadat zij niet meer nodig waren. Trouwens uw gedachte dat het PVV aanhangers zijn is niet juist. Enkelen werden namelijk als links neergezet.

 4. Hij moet nog beginnen maar weet er nu (alweer) een zooitje van te maken. Vooralsnog binnen zijn eigen partij maar we kunnen ons opmaken voor de komende vier jaar.

  • Als je alleen met kippen de strijd aangaat met hanen, dan weet je wel wie er gaat verliezen.

 5. Hahahaha… ik lach wel maar het is eigenlijk diep triest….
  ,,,,, die hele helderse politiek.
  Het is net ganzenborden waarbij iedereen het voor elkaar krijgt te “belanden” op het hokje
  “ga 3 plaatsen terug”
  .
  .
  en je kunt bijna voor je zien wie er weer dubbel ligt van het lachen…….(iets met Koen)…

Comments are closed.