Avengers: Infinity War 3D

0

Den Helder – Een sterrencast in de film en een sterrenregen in de media; er werd uitgekeken naar de 19e Marvel film, speciaal omdat het de Avengers én de Guardians betrof. Zelden zoveel grote namen bij elkaar in één film gezien.

Favoriet voor mij is het Iron Man personage, omdat Robert Downey Jr. deze met zoveel humor en zelfspot weet te brengen. De andere persoonlijkheden van het superhelden team zijn echter ook niet te versmaden, dus voelt het als een feestje om naar een film te gaan die maar liefst 150 minuten duurt. Brood mee voor onderweg zeggen wij thuis!

In Infinity War draait het allemaal om de welbekende slechterik Thanos (Brolin) die een paar mooie glinsterende stenen heeft, de Infinity Stones. Zijn collectie is echter niet compleet; het gaat namelijk om zes stenen, die gezamenlijk een ongeëvenaarde kracht geven aan degene die ze bezit. Deze stenen bevinden zich op diverse planeten waaronder op aarde en Thanos gaat op zoek.

Timestone
Precies op de dag dat Tony Stark (Downey Jr) in het huwelijk wil treden, wordt hij opgeroepen om het kwaad te bestrijden. Hij probeert Dr. Strange (Cumberbatch) over te halen afstand te doen van de ‘timestone’, maar die meent dat hij hem kan beschermen en behouden. In Schotland loopt ondertussen Vision (Bettany) rond met een steen in zijn hoofd, hij is ook doelwit, net als Guardian Gamora (Saldana) die van een andere verblijfplaats op de hoogte is. Thanos is met wat hij heeft al machtig en zet alles op alles om ze te vinden. De Avengers proberen samen met de Guardians de plannen te dwarsbomen en te voorkomen dat Thanos nog meer schade aanricht.

Van begin tot eind is deze film vooral een visueel fantastisch spektakel; van het heelal tot Schotland tot het Wakanda uit The Black Panther, het is schitterend in beeld gebracht. Die opnamen zijn vervolgens goed gemonteerd, want er zit afwisseling in de gebeurtenissen op verschillende locaties, waardoor het geen opgave is om ruim twee en een half uur in deze film te vertoeven. Dat is soms bij lange films wel eens anders, maar dit blijft boeiend.

Actie en humor
Actie en een vleugje humor: Drax als de zichtbare onzichtbare man, Star-Lord die de baard in zijn keel zet en de Hulk met een transformatieprobleem. Het zijn de komische momenten tussendoor, hoewel de Iron Man wel wat meer van zijn cynisme uit de vorige films mocht hebben. Door de vele karakters vallen sommige rollen klein uit; Benicio del Toro, Gwyneth Paltrow en ook Tom Hiddleston als Loki hebben heel weinig speeltijd. En er gaan de nodige mensen dood, maar dat zagen we ook in eerdere films, dus ze kunnen ongetwijfeld ook weer tot leven gewekt worden als de salarisonderhandelingen voor de vervolgrol wel goed uitpakken!

Een waardige Marvelfilm om van te genieten, die je vanwege de effecten ook beslist in 3D op het doek moet zien. Zoals gebruikelijk beslist blijven zitten, want na die hele lange aftiteling komt er bij Marvel altijd een post-credit scène met een vooruitblik naar de volgende film. En daarin zien we een oude bekende terug, ik verklap niet wie, dat moet je zelf gaan ontdekken. En ik tel nu al de dagen af en kijk uit naar het volgende Marvel filmavontuur.

Regie: Anthony Russo, Joe Russo
Met: Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Pratt, Zoe Saldana, Chris Evans, Josh Brolin, Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Paul Bettany
Kijkwijzer: 12 jaar