Beter gaat nu voor coalitie zonder CDA, VVD en D66

8

Den Helder – Beter voor Den Helder gaat proberen een coalitie te smeden zonder CDA, VVD en D66. Dat zegt fractievoorzitter Carlo Assorgia na het mislukken van de beoogde coalitie met het CDA. Die partij wil de VVD er graag bij, maar voor Beter waren VVD en D66 van begin af aan al uitgesloten.

“Uiteindelijk was het punt dat wij met de genoemde zes (Beter, Stadspartij, CDA, CU, PvdA en Seniorenpartij) verder wilden gaan met formeren, maar het CDA wilde een andere samenstelling. En dat bleek voor beide partijen een hard punt”, meldt Assorgia. “Dus gaan we het nu proberen zonder het CDA.” Over een nieuwe combinatie wil hij zich nog niet uitlaten, behalve dan dat Beter buiten de genoemde drie verder geen enkele partij uitsluit.

VVD, CDA en D66 hebben samen 11 van de 31 zetels in de Helderse gemeenteraad. Om een meerderheidscoalitie te vormen zijn tenminste 16 zetels nodig. De kans lijkt groot dat nu dus ook gesproken gaat worden met nieuwkomer PVV (3 zetels). Een andere optie is Beter, Stadspartij, PvdA, CU, Senioren, Behoorlijk Bestuur en Gemeentebelangen. Die combinatie is goed voor 16 zetels, aangevuld met GroenLinks zelfs 17.

Formateur
Ook voor Hans Huibers zit het werk er al weer op. “Deze formateur was er alleen voor deze combinatie”, aldus Assorgia. “Het is overigens een prima kerel, die echt boven de partijen staat. Wat dat betreft complimenten aan het CDA, Hans is een menselijke en kundige man.”

Lees ook: Formateur ziet drie opties voor coalitie
Lees ook: Beoogde coalitie trekt de stekker eruit

8 REACTIES

 1. Carlo. Hou je haaks . Hoop dat het gaat lukken.
  Beter voor Den Helder is Beter zonder zeestad en VVD en Anti Democraten. 66

 2. Wie heeft er nu boter op zijn hoofd. Eerst negeren (PVV) of de stad uit schoppen (GB) en nu tegen elkaar aan schuren. Wie is nu nog geloofwaardig in Den Helder. CU slikt PVV niet. Geurt Visser is 8 mensen van zijn kandidaten lijst kwijt door het niet nakomen van afspraken en roddel en achterklap door mevr. List. Lekkere clubjes bij elkaar. We gaan het zien, maar homogeen is het geen van allen. Programma van die coalitie: Schuiling weg, stadhuis half renoveren, zeestad, willemsoord en woningstichting afstoten of aan de ketting. Kan gezellig worden in die stad.

 3. Beter komt er wel, het is netjes dat ze in het spel van anderen zijn meegegaan wetende dat de achterdeurtjes
  hard aan het werk zijn. Tijd dat de PVV de kans krijgt om hun linkse en in het voordeel van de stad zijnde programma samen laat smelten met die van beter & CO. Rancune Beer is een nare eigenschap die niemand siert.

 4. Leuk dat men mij zaken in de schoenen wilt schuiven. Ik ben een van de mensen die uit gemeentebelangen gestapt is Er zijn met mij nog minimaal 4 mensen meegegaan. Maar om mij zaken in de schoenen te schuiven laat ik maar aan de anderen over. Ik zeg maar zo: hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Ik richt mij al weer op 50PLUS en de LOS. De rest zien we wel. Dus, laat de ander kletsen en ga mijn eigen weg.

 5. Beste Henk van Kuijk, ik ben niet als jongen geboren dus zal het raar zijn als ik Nico zou heten. Beste Simon rancune is iets wat niet in mijn woordenboek staat. Wat ik schreef is gewoon de waarheid. Ik heb met mensen gesproken die uit GB zijn gestapt en die zaken gehoord hebben en waar uitspraken tegen gedaan zijn. U kunt dat in twijfel trekken, dat is uw goed recht. Waarheid is dat er al een groot aantal mensen GB de rug toe hebben gekeerd. Ook kunt u niet ontkennen dat zowel Assorgia, Duijnker als Visser meerdere aanvaringen hebben gehad met onze burgervader en hem graag kwijt zijn. Ook willen zij af van zeestad, financiele donaties aan willemsoord stoppen of in ieder geval drastisch terugbrengen en woningstichting aan de ketting leggen. Wat het stadhuis betreft baseer ik mij op verkiezingsprogramma’s waarin uitlatingen gedaan zijn. Ik gun ieder zijn of haar mening. Die heb ik ook, maar ik heb de indruk dat je hier in Den Helder altijd in een kamp geplaatst wordt. Je bent voor of tegen, een middenweg is er niet. Dat is jammer want met deze attitude kom je er niet en zullen groepen altijd tegenover elkaar blijven staan. Het wij gevoel hier in onze stad is nog ver te zoeken, de tegenstellingen blijven hier regeren.

 6. Ik bedoel natuurlijk gewoon: als je een partij en naam noemt in een flinke aanklacht, wees dan ook zo flink te zeggen wie je bent, meisje of jongen met naam. In plaats van vanachter een boom te schieten. Dat geeft niet bepaald een wij-gevoel.

 7. Beste Henk, ga dan ook geen namen noemen als je niet zeker bent. Ik probeer steeds het hele plaatje te zien en maak geen verschil tussen links of rechts. Ik ben een man van het midden en het wij gevoel. Voor mij is het van belang dat we in Den Helder nu eens een raad krijgen die met en niet tegen elkaar werkt. Als ik dan in een hokje geplaatst wordt moet dat maar. Dan staan er veel mensen in dat hokje want ik ben van mening dat velen in Den Helder het zat zijn dat de raad elkaar met de hakken in het zand bevecht.

Comments are closed.