Brandjes door sigaret en vuil

1

Den Helder – Vermoedelijk door een sigaret is zaterdagavond rond kwart voor acht een kleine brand ontstaan in een woning aan de Breewaterstraat.

Vermoedelijk heeft een sigaret brand veroorzaakt toen de bewoner in slaap viel, zo laat de brandweer weten. De bewoner moest even buiten bij kennis komen om te begrijpen wat er was gebeurd.

Even later op de zaterdagavond, omstreeks elf uur, is bij een woning in de Fregatstraat vermoedelijk brand gesticht. Vuil wat tegen de woning stond, is volgens de brandweer vermoedelijk in brand gestoken. De schade bleef beperkt tot de buitenkant van de woning.

Foto: Inter Visual Studio / GLOCALmedia

1 REACTIE

 1. Het zijn de toevallige woordspelingen die altijd opvallen bij zo’n redactioneel stuk:
  Er ontstaat bijvoorbeeld een brand aan de BreeWATERstraat, de heer van de VORST moet het vuur blussen terwijl de vlammen hem in de gloeiende vuurzee om de oren slaan, de heer van de WIND posteert zich op een strategische plek na een natte vinger in de lucht te hebben gestoken om de windrichting te bepalen en de heer van de WEER pikt WEER de dikste slang van de brandWEER en stelt zich vlak achter meneer de DAPPERE op die zoals altijd weer de eerste is en weer eens helemaal vooraan staat alleen om indruk te maken.
  Ondertussen vraagt juffrouw ZORGVLIED zich af beZORGD af of ze nu moet VLIEDEN of vluchten vanwege haar pasgeboren kind of toch ZORG moet gaan verlenen aan een wellicht onoplettende roker.
  Meneer van de KRAAN staat intussen met een vastberaden blik en zijn hand op het gietijzer van de hendel van de waterklep te kijken naar Peter van de OEVER die langs de waterkant aan het emmeren is met de waterpomp.
  De heer BLIKVELD slaat het geheel vanaf een afstandje gade en geeft zo nu en dan een instructie aan meneer BODE om het geheel in goede banen te leiden.
  Dan wordt mevrouw STIKveld, het slachtoffer, aan haar benen de deuropening uit getrokken door Ed BRANDJES samen met zijn onafscheidelijke broeder en hulp in nood Joost van der KNECHT.
  OP de stoep rent Corina SNEL op het slachtoffer af en verleent onmiddellijk eerste hulp.
  Volgens het stuk van de redactie moest het slachtoffer buiten eerst even bij kennis komen om te begrijpen wat er gebeurt was … ja, dat is dan wel weer logisch … echter, binnen was zij toch nog bewusteloos? Waarschijnlijk was de heer Steven WEETAL onder de omstanders, die had al vaker een handje geholpen, hij woont toevallig ook nog eens vlakbij de Fregatstraat …

Comments are closed.