DHA-A leader
DHA-A leader

Bromfiets kwijt na rijden onder invloed

Den Helder – Een 46-jarige man zonder rijbewijs is door de politie aangehouden, omdat hij binnen een uur twee keer was betrapt op rijden onder invloed.

De eerste keer was in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur. Agenten zagen op de Nieuweweg de man op een bromfiets rijden, zonder dat hij de verplichte helm droeg. Na hem te hebben staande gehouden bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en was hij onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en op het politiebureau blies hij 675 ug/l. Na de testen mocht hij met een rijverbod en diverse processen-verbaal op zak het politiebureau verlaten.

Om 05.00 uur zagen de agenten hem wederom op de Nieuweweg rijden, om niet op te vallen had hij het licht van zijn bromfiets niet aangezet. Hij werd wederom aangehouden en blies dit keer 610 ug/l. Hij kreeg nu processen-verbaal voor het (weer) rijden zonder helm, rijden zonder verlichting, rijden zonder rijbewijs, rijden tijdens een rijverbod en voor het rijden onder invloed van alcohol.

De bromfiets is in beslaggenomen. Voor mensen zonder rijbewijs gelden dezelfde regels als voor beginnende bestuurders: Er is sprake van het rijden onder invloed wanneer de persoon meer dan 88 ug/l blaast bij een alcoholtest.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

  1. Kayleigh

    Je kunt max. 3 boetes krijgen, dus die 5 onderaan het nieuwsbericht kan niet eens.

    1. fFred

      Per overtreding. En hij is tweemaal in de fout gegaan. Dus nog een paar boete’s tekort.

Reageren is niet meer mogelijk.