CDA wil het initiatief in formatie

48

Den Helder – Nu de fractie van de Stadspartij geen toestemming geeft, is de tweede poging van Beter voor Den Helder ook mislukt. Krul overlegde met Assorgia en meldt desgevraagd dat het CDA nu het initiatief wil nemen. “Dit past in de ongeschreven regel dat wanneer de grootste partij er na meerdere pogingen niet uitkomt”, meent Krul. “De stad moet bestuurd worden door een nieuwe meerderheid. Het CDA pakt de handschoen graag op. We hebben geleerd van alle commotie in de media afgelopen week. Dus we willen een zorgvuldig open en transparant traject in.”

“De verkiezingsuitslag was ook duidelijk. Ik ga niet direct aan de slag met alleen landelijke partijen”, aldus Krul. Welke partijen het CDA wel bij elkaar wil brengen, weet de fractievoorzitter nog niet. Vooralsnog krijgt hij ook niet het initiatief. “Assorgia wil nu opeens wel met het CDA om tafel, samen met de Stadspartij”, reageert de voorman licht geïrriteerd. Hij merkt op dat er door de bevolking veel gezegd is afgelopen weken. Den Helder wil andere politiek, waarin de inwoner centraal staat en partijen samenwerken. Dat is de basis voor de komende vier jaar. “Ik ben geen marionet die weer in beweging komt als je aan het touwtje trekt. Genoeg is genoeg!”

Op de vraag of Krul nog wel bereid is met Assorgia te praten is het antwoord twijfelend. “We zijn geschoffeerd met deze acties, maar we zullen over de gebeurtenissen van afgelopen week heen moeten stappen, “het belang van de stad staat voorop. Maar we moeten ook eerlijk zijn. Het is Beter voor Den Helder niet gelukt, nu is het CDA aan zet.”

Het CDA beraadt zich intern op de komende dagen. “Zorgvuldigheid, openheid en transparantie zijn essentieel” vindt Krul, “daar mag de inwoner mij op aanspreken.”

48 REACTIES

 1. Harmen is een prima vent. Krijg je hem als baas bij de marine dan ben je spekkoper. Maar het ontbreekt Harmen volkomen aan ervaring. Bij een beerput die op ontploffen staat, kun je beter even een stapje terug doen, dan erin gaan roeren Harmen.

  • Wat zou het mooi zijn als iedereen in Den Helder gewoon gereset kon worden ( politiek verleden ). Elk woord wordt onder een super vergrootglas en op een weegschaal geplaatst die tot ver achter de komma gaat.

 2. Harmen Krul klets uit zijn nek… “Zorgvuldigheid, openheid en transparantie zijn essentieel” vindt Krul, “. hoe transparant, open en zorgvuldig is zijn handelen afgelopen weken geweest.
  Hij heeft wel een hoog woord over onze pizzabakker, maar hij heeft de afgelopen week ook in het geheim onderhandelingen gevoerd… CDA samen VVD, D66, PvdA en GroenLinks (Totaal 14 zetels)
  .
  Het bestuur van het CDA is in handen van een lokale aannemer, een ex wethouder die haar man directeur heeft gemaakt van het gemeentelijke haven bedrijf. En er zitten familieleden in het bestuur, waarvan dochterlief stafmedewerker is van een bijna failliete schouwburg.
  .
  Harmen Krul is de marionet van deze bestuursleden van het CDA, en doet hij niet wat het bestuur zegt dan kan hij zijn promotie bij de marine ook wel op zijn buik schrijven.
  .
  Als hij echt open en transparant wil zijn, dan verteld hij eerlijk waarmee de stadspartij en/of Pieter Kos onder druk is gezet. Er worden hier in Den Helder vieze machtsspelletjes gespeeld die zijn weerga niet kent.

  • Als Krul nu meteen bij de eerste poging van Assorgia was ingestapt dan had het allemaal nog geloofwaardig geweest. Maar om nu te zeggen, ‘het CDA pakt de handschoen graag op’! Landelijk gaat het CDA over rechts en over links, maakt ze allemaal niet uit. De afdeling Den Helder gaat alleen over rechts. Zal dan toch iets zijn met het verhaal hierboven.

 3. Bij voorbaat kansloos heer Krul. U predikt openheid, transparantie en zorgvuldigheid en die zaken heeft u in uw korte politieke leven al verspeeld. U kunt geen stap doen zonder de VVD en wil daarbij ook nog eens de PvdA en ten slotte ook nog D’66. Kijk maar in uw tweede en geheime agenda. Inderdaad, genoeg is genoeg.
  Van de huidige Helderse politieke spelers is niemand in staat iets tot stand te brengen. Dien bij de heer Remkes een verzoek in voor een sterke regeringscommissaris.

 4. Ik hoop dat dhr Krul de daad bij het woord voegt en vanaf nu echt eerlijk, open en transparant de onderhandelingen in zal gaan, als het zover zal komen. Maar ook alle andere (toekomstige) bestuurders. En dat iedereen weer zijn best doet om met een schone lei opnieuw te beginnen. Voorgaande was even een valse start maar daar heeft iedereen van geleerd en nu gaat het echt beginnen. Dat hebben we als kiezers best wel verdiend vind ik. Dat zou heel fijn zijn. Het hoeft niet mooi te zijn, als het maar eerlijk en open is. Ik zou er graag weer op willen vertrouwen en willen horen dat onze bestuurders echt het beste met onze mooie stad voor hebben.Het is teleurstellend hoe het er nu allemaal voorstaat. Ik wens alle partijen heel veel wijsheid toe, doe uw best met zijn allen!

 5. Dick Berts, wat bazel je nou dat Harmen Krul de baas van de marine zou kunnen zijn?
  Weet je wel hoe Defensie is georganiseerd? In elk geval niet als een politieke partij in Den Helder. Gelukkig niet. Dan zou er geen fregat het Marsdiep uitvaren.Je hebt werkelijk geen flauw benul hoe Defensie in elkaar zit. Lachwekkend en gênant.

  • Dit gaat inderdaad lachwekkend worden, ik verheug mij op het antwoord van Dick Berts. 🙂

  • Kun je wel lezen Arjen? Ik zeg niet DE baas van de marine. Harmen is luitenant ter zee, dus dat gaat nog niet lukken. Maar officieren zijn natuurlijk wel ergens de baas over. Zit je in het clubje van Harmen, dan ben je niet slecht af. Dat staat er! Of ik weet hoe defensie georganiseerd is? Ik ben zelf officier geweest bij het Korps Mariniers. Lachwekkend en genant? Inderdaad. Behoorlijk ja.

   • Ha, ha, karma is a bitch. Net nu in Arjen aanval op een slechte taalbeheersing…. Als marinier was ik niet genant, maar wel af en toe lachwekkend. Gelukkig!

  • Ja Arjen, naïef, lachwekkend en gênant zijn je reacties.
   Aan gepensioneerd marineofficier Roel Prins 7 achterlijke vragen stellen, met als laatste ‘of hij wel weet wat oorlog is’, dat vond ik ook zo ‘slim’.
   Geen antwoord gehad zeker ? 🙂

 6. Waar ik nog aan toe wil voegen: Heb respect voor elkaar! U bent allemaal met de beste bedoelingen aan dit avontuur begonnen neem ik aan. Zie dat weer bij elkaar. Misschien bent u het nog niet eens hoe, maar u wilde allemaal iets goeds betekenen voor Den Helder. Dat heeft u gemeen beste toekomstige wethouders, raadsleden, fractievoorzitters e. a.

 7. CDA zit gewoon te wachten tot Pieter Kos aanschuift bij het landelijk kartel van CDA VVD D66 PvdA en GroenLinks. Dat moet toch voor iedereen duidelijk zijn. Die afspraken zijn allang gemaakt. Ik hoop echt op een andere oplossing met de Stadspartij en die is er misschien ook wel.

  • Pieter Kos is simpelweg aan het trachten zijn wethoudersbaantje voor 4 jaar veilig te stellen.
   Het maakt hem niet uit of dit links of rechtsom is als hij maar op het pluche kan blijven zitten.

 8. Als ik alle reacties lees zijn er dus geen goede mensen voorradig in Den Helder om een coalitie te vormen. Alle lijsttrekkers/fractievoorzitters worden of werden hardhandig neergesabeld. Ze worden weggezet als de grootste leugenaars en intriganten in deze stad aan het Marsdiep. Vergeet niet beste mensen dat praten over samenwerking binnen alle geledingen van de politiek plaatsvindt. In eerdere reacties heb ik al geschreven dat er nu eindelijk eens rust moet komen. Het is duidelijk dat het vertrouwen tussen partijen zo klein is dat er geen fatsoenlijke coalitie te maken is. Zelfs binnen de beoogde coalities is frictie voelbaar. Kunnen we er dan als burger wel van uit gaan dat binnen redelijke termijn een coalitie wordt gevormd waar deelnemende partijen elkaar echt vertrouwen. Blijft over dat er een zakencollege gevormd wordt. Partijen kunnen elkaar dan op argumenten bestrijden en het college kan met wisselende meerderheden zijn/haar programma uitvoeren. Partijen zet nu eens het eigenbelang en ego opzij en ga voor Den Helder. U zult zien respect zal aan het eind van de rit uw deel zijn en geen pek en veren.

  • Beste Nico, ja ik post weer teveel, dat geef ik meteen toe, maar het is ook erg spannend in Den Helder. De goede bedoelingen druipen van je bericht af, maar afdekken en zoete broodjes bakken is een gepasseerd station. Jan Nagel noemt Den Helder in de Volkskrant de ergste gemeente van Nederland. En hij heeft gelijk. Natuurlijk ben ik weer een negatieveling, houd ik zogenaamd niet van mijn geboortestad of ben ik een azijnpisser, maar helaas is er nog maar een oplossing; een grote schoonmaak in de vriendenrepubliek Den Helder. Hoe langer we die uitstellen hoe erger het hier gaat worden.

   • Den Helder is marinestad, ik vraag me soms af of het ook daar mee te maken heeft, dat hier qua bestuur anders geregeld is, meer overheid inmenging. protocollen en de stad mak houden,zogezegd.

 9. Nico, je bijdragen begin ik te ervaren als een oase van rust midden in de heisa van dit moment. Ik wordt ook een beetje moe van het feit dat er, regelmatig op beledigende wijze, zo negatief gereageerd wordt op alles en iedereen. Het is misschien tijd om daar eens een punt achter te zetten. Niemand schiet er namelijk iets mee op. Kritisch zijn oke, dat ben ik ook, maar kunnen we nu dan eens starten met positieve opbouwende kritiek? En ik ben het er nog steeds volledig mee eens dat een zakencollege wel eens een heel goede weg zou kunnen zijn naar rust, stabiliteit en goed bestuur.

 10. Ik geloof echt dat je tot in je grote tenen houdt van deze stad Dick. En het is ook spannend. Maar hoe zie jij die grote schoonmaak dan voor je? Is het idee van Nico nu juist niet een soort “schoonmaak”? Of de wil er is, is een tweede, maar zou het niet mooi zijn als geen van de partijen boven de anderen zou staan en iedereen noodgedwongen zou moeten samenwerken omdat je alleen zo tot een akkoord komt? Niet langer een handjevol die denkt de rest te kunnen negeren maar alleen nog breedgedragen besluitvorming?
  Het zou best eens een oplossing kunnen zijn.

  • Een zaken college is niet de oplossing. Dan worden weer de vriendjes van de huidige macht ingevlogen. En blijft het grootste kwaad, Koen Schuiling nog langer zitten.
   .
   Kijk nou wat er vanmorgen is gebeurt. Het college heeft in een ander medium tegen een groep pandeigenaren gezegd dat hun bezwaarschriften te laat waren binnen gekomen. Pure onzin, de mensen waren op tijd maar de burgemeesters en wethouders wilde voorkomen dat de bewoners in het gelijk zouden worden gesteld door de bezwarencommissie. En dat hun vriendje Woningstichting De weg naar de rechter is voor deze mensen nog de enige uitweg. Dus dit college veroorzaakt de zoveelste rechtszaak.
   .
   Ik ben geen PVV-er, maar ook geen CU fan. Maar wat Vincent van de Born en Tjitske Biersteker voor elkaar hebben gekregen is een unicum. Twee partijen die lijnrecht tegen over elkaar staan hebben een akkoord bereikt wat goed is voor onze stad. Je kan dit niet negeren. Het hele Nederlandse politieke landschap zal door deze coalitie veranderen.
   .
   Den Helder kan eindelijk is het voorbeeld geven in positieve zin. Nu komt het alleen negatief in het nieuws om dat het huidige college alleen aan zich zelf denkt en hun zakenvriendjes die Den Helder financieel leeg zuigen. En dat iedere normale burger tegen de gemeente moet procederen bij de rechter om hun gelijk te krijgen.

  • Beste HaKatje. Ik zie het als een tergend langzaam verlopend ontwakingsproces van de schaapskudde. Je hebt er geen idee van hoe erg het is. Zo is het complete ministerie van Justitie in handen van de maffia gevallen. Op internet staat een filmpje waarin oud CdK NH en oud SG Justitie Harry Borghouts zegt, dat als de waarheid bovenwater komt over de zaak Joris Demmink, heel Justitie in elkaar valt…. Dood en doodeng. Natuurlijk zijn niet al onze politici criminelen, integendeel, de meeste politici zijn ook domme schapen die niet door hebben dat de criminelen in hun midden op een afgrijselijke manier de dienst zijn gaan uitmaken in dit land van Den Haag tot Den Helder. Als er nu een klacht wordt ingediend bij Justitie tegen een bepaalde bestuurder, dan weet ik al van te voren wat de uitkomst van het ‘onderzoek’ is. Maar de meute denkt dat de betreffende figuur onschuldig is, als Justitie roept dat er niets aan de hand is. Hele diepe zucht. Waar moet ik beginnen. Heb je het debat met Rutte gezien over die memo’s? SNOEIHARDE leugenaars zijn aan de macht. Ik heb wel het gevoel dat de steenpuist op openbarsten staat, maar hoe lang dat nog duurt?

 11. Respect is een eerste vereiste. Respect voor iedereen. In ieder mens schuilt iets goeds. Als we dat voor elkaar op kunnen brengen en daarna met vereende krachten kunnen gaan bouwen aan een goed en stabiel Den Helder denk ik dat er veel goeds van kan komen. Ik persoonlijk ben van mening dat het merendeel van de criticasters van hun stad houden, alleen de manier waarop zij het verwoorden is soms stuitend. Dat moet echter ook kunnen. In ons land heeft iedereen vrijheid van meningsuiting. Wij als burgers van deze stad moeten proberen een verbinding tot stand te brengen. Als wij dat kunnen is het voor de politiek moeilijk daar omheen te gaan. Werk met argumenten, respecteer de mening van anderen en laat, hoe moeilijk dat ook is, de emotie buitenspel. Als emotie de overhand gaat nemen verliest de rede terrein en dat willen we niet.

 12. Het is allemaal heel doorzichtig, het spel van het CDA. De kern is dat de Haagse partijen neerkijken op de lokalen, en er ook bang voor zijn, want ze boeken ondanks nauwelijks media-aandacht steeds weer winst. Zo kijkt Pieter Kos ook neer op de lokalen in een coalitie: “onstabiel, geen ervaring”. Hoeveel ervaring had Pieter Kos toen hij begon als wethouder? En welke blunder beging hij door zijn gegeven handtekening en belofte aan Scholte namens het college in te slikken? Hoeveel ervaring heeft Harmen Krul? Geen. Dat blijkt ook wel want door stapsgewijs gewoon de Haagse partijen erbij te eisen, overspeel je je hand, en kweek je wantrouwen. En dan nu het zuivere heilige boontje spelen, van, nu gaan wij het doen?? Want wij willen de kiezer centraal stellen?? Theatertaal die verhult. Overigens ook zaken waar de Volkskrant geen inzicht in toont. Die komen even aanrennen. Net als Jan Nagel.

  • Jan Nagel was toch door Assorgia gevraagd Henk? Vervolgens door Assorgia, zonder voor aankondiging, aan de kant gezet. Hoe reageer he daar op?

   • Peter Reenders stop is met het verdedigen van Koen Schuiling. Zijn functioneren staat terecht op het spel en u blijft er alles aan doen om hem in het zadel te houden. Ook al weet u zelf ook dat hij slecht is voor onze stad. Wat heb je allemaal niet gekregen van die man, dat je de stadspartij hebt verkloot? Wat heb je uitgespookt dat Schuiling je al jaren in de tang heeft, zodat je paar jaar geleden per sms een coalitie moest laten klappen.
    .
    Assorgia wilde niet samenwerken met de VVD. Dit is Nagel ook te kennen gegeven, dat deze man dan vervolgens wel met VVD gaat onderhandelen is onbehoorlijk!. En dan ook meteen eigen schuld dat hij aan de kant staat.
    .
    Net zo onbehoorlijk als de Stadspartij die zegt deel te nemen aan de coalitie Beter voor Den Helder, Stadspartij, Seniorenpartij, ChristenUnie, PVV en Behoorlijk Bestuur.En vervolgens de boel onterecht laat klappen en daarvoor meteen de schuld in de schoenen te schuiven van de ChristenUnie.
    .
    Vertel is de waarheid over het weggaan van de voorzitter in de Stadspartij? Geef nou gewoon is toe dat ook deze man met ruzie het veld moest ruimen?
    .
    Ook de stadspartij deed mee aan de onderhandelingen in de achterkamertjes. Sterker nog er werd door de stadspartij ook onderhandel in andere achterkamertjes, nl die van de VVD, D66, CDA en PvdA.
    .
    De coalitie die voor ogen was bestond uit de winnaars van de verkiezingen, alleen het CDA die in de kluwen van een aantal mensen vast zit wilde niets positiefs brengen in de stad. Jullie waren de grote verliezers maar kregen toch de kans om mee te kunnen profiteren.
    .
    De Stadspartij is de grootste schande van deze stad. Misschien wel erger als VVD en D66 bij elkaar.
    Het tij kan alleen keren, als jullie terug gaan in deze coalitie.
    .
    Ps uit betrouwbare bron is vernomen dat het persbericht van de Stadspartij is afgestemd met CDA.

   • Peter. Wat was de “eis”van Assorgia aan Jan Nagel en waar hield deze oen zich niet aan? Net als Huiberts de makkelijkste weg zoeken. Laatste sprak ook met Zeestad en Woning stichting die niets met deze colalitievorming te maken hebben.

   • Dat is simpel: ik zou tegen Nagel gezegd hebben: “Onderzoek dat ook ja, wij praten en peilen ook verder.” Hoe zat het ook al weer met je vooraankondiging van de sms van drie jaar geleden? Die de Haagse partijen ook vergaten?

 13. Ik zou het advies geven aan alle raadsleden, stop ermee, ga lekker naar huis. Geniet van de leuke dingen in het leven en laat de stad Den Helder het lekker uitzoeken. Je zou jezelf toch langzamerhand moeten beginnen af te vragen of er niet iets met je aan de hand is om in dit soort verbanden te willen acteren.

 14. Wedden? Als je het CDA zijn gang laat gaan , komt de ouwe meuk weer terug. Eventueel met de club van Assorgia als bijwagen , net als destijds de stadspartij .

 15. Dick, ik begin een beetje te begrijpen dat jouw woede en frustratie niet enkel persoonlijk is, en niet altijd gericht op een enkeling (zoals een niet nader te noemen burrie) En ik weet ook dat er een heel duistere kant is die zich diep in onze- en iedere samenleving heeft genesteld. Ik ben minder naïef dan ik lijk ; )
  En daar moeten we altijd tegen opstaan, zonder twijfel. Het feit dat zaken steeds meer aan het licht komen geeft al aan dat het steeds een beetje moeilijker wordt om te verbergen wat er kennelijk te verbergen valt. Dus dat is een goed teken. Maar wat betreft onze reactie als burger op de gang van zaken voel ik toch meer voor de benadering van Nico omdat ik geloof dat wij burgers wel degelijk het goede voorbeeld kunnen geven. Respect voor elkaar om te beginnen, en mijn respect voor jou is gegroeid nu ik je wat beter begrijp. Het zijn teveel zorgen voor een persoon, beste Dick. En er is ook een tegenbeweging, kijk daar ook naar. Er zijn veel minder “schapen” dan je denkt! (Al noem ik mensen liever geen schapen, maar das persoonlijk)
  En ja, ik heb het debat met Rutte gezien. En dat was inderdaad tenenkrommend.
  Maar ik weiger mijn leven te laten kleuren door zorgen, frustratie en angst (al komen ze in willekeurige volgorde in me op uiteraard), daar is het leven toch veel te mooi en boeiend voor!
  Ik kies daarom maar voor een positieve “tegenbeweging”. Al is het maar heel klein in de vorm van een betrokken burger in een prachtig stadje aan de zee.

  • Wat fijn om eens een echt gesprek te hebben op deze site. Wat mijn woede betreft, die valt wel mee, ik schreeuw zo hard, omdat ik mensen wakker probeer te schudden. En ik haat geen enkel mens. Ook Koen Schuiling niet. Ik vrees ook dat ik iets van zijn levensgeschiedenis begrijp, die is mogelijk niet zo makkelijk geweest. Daar verder op ingaan zou respectloos zijn en een schending van zijn persoonlijke levenssfeer met zich meebrengen. Misschien mag ik de volgende vergelijking gebruiken. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog gooide een vriend van mij op de middelbare school zijn speer bij speerwerpen dwars met twee handen recht naar voren. Hij was pacifist en vond een speer een aanvalswapen. Ik vond dat helemaal geweldig. Zelf was ik ook pacifist maar met een andere technische oplossing; wil je de vrede, bereid je dan voor op de oorlog, zodat je hem kunt voorkomen. Ik meldde me aan bij het Korps Mariniers. Als je dan militair wordt, dan moet je het ook goed doen. Terugkijkend op de Koude Oorlog kun je alleen maar concluderen, dat EN de vredesbeweging EN goed getrainde militairen de vrede hebben weten te bewaren. De Russen waren ook bang voor ons, dat had tot oorlog kunnen leiden, zie daar de fantastische rol die de vredesbeweging heeft gespeeld. Historici zijn het er over eens dat de Russen nooit het plan hebben gehad om het westen aan te vallen. Maar als we geen krijgsmacht zouden hebben gehad, dan zouden ze die plannen vast wel gekregen hebben. Terug naar onze tijd en naar Den Helder. Wat hier nodig is; Kritische figuren die genadeloos de vinger op de zere plek durven te leggen EN verbinders. We spelen allebei onze onmisbare rol. Jij bent zo’n goeie verbinder, dat je zelfs verbinding kunt maken met die oproerkraaier Berts, de azijnpisser. Ik ben je daar dankbaar voor.

    • Hmm… volgens mij noemt Koen Schuiling aka HaKatje jouw nu vriend Berts. Ooit heb ik van een officier van het Korps Mariniers geleerd, dat als iemand je vriend noemt je dan erg moet opletten. De man die mij vriend noemde, een “gewone” marineman, zei toen: nee, nee ik bedoelde natuurlijk vriend/vriend.

   • Ik voel iets moois groeien …. en als Stanislav Petrov nog had geleefd, zou hij vast een traantje wegpinken bij het lezen van dit soort echte gesprekken …. 😉

    • Jullie hebben hier wel lang over na moeten denken zeg. Ik had jullie eerder verwacht. En wat vervelend voor je strandloper dat je gelijk wantrouwig wordt als iemand je vriend noemt. Soms is het gewoon en eenvoudig gemeend. En dat maakt het leven prachtig. Heb je hier al hulp voor gezocht? : )
     En ja Judge, soms valt er eens een kwartje bij mij en dat vind ik zelf ook mooi.
     En nee, ik ben de burgemeester niet. Pfff ik moet er niet aan denken. Ik heb de beste man enkele keren ontmoet, lang geleden, bij de geweldige door Jos Post georganiseerde architect lezingen in Triade. Gewoon een aardige man. Ik ken hem dus niet persoonlijk en heb verder nooit iets met onze burrie te maken gehad. Ik heb daarom ook geen oordeel. Deze burger houdt het klein, door gewoon burger te zijn (maar wel een oprecht kritische).

  • Reenders is zelf te laf om te reageren. Hij is afgedankt als fractievoorzitter en terecht. Door zijn persoonlijke toedoen is het een grote rotzooi in Den Helder. Een verklaring geven voor zijn daden zal hij niet doen.
   .
   Het grote probleem als hij met een verklaring komt, en als het de waarheid is dan gaat de beerput open. En als eenmaal de deksel van de put is, zal die er nooit meer opgaan.

 16. Politiek is een spel het lijkt behoorlijk op Mens erger je niet .een kansspel ..gooi beter dan je tegenstander en je kunt winnen..Wat mij betreft is de politiek en de uitvinding Democratie aan een zeer uitgebreide update toe.Nu regeert het grote geld en zijn de politici alleen maar bezig met oplossinkjes voor de korte termijn
  Het zal nog wel even duren voordat de grote en kleine bestuurders van deze aardkloot gaan beseffen dat ze ingehaald dreigen te worden door de Waarheid..Ondertussen wens ik onze lokale bestuurders veel wijsheid toe

 17. Krul is de marionet van het CDA. De oude feodale plaatselijke bobo’s trekken aan een touwtje en Krul beweegt. In iedere gewenste richting. Totaal ongeschikt als fractievoorzitter. Wel geschikt, zoals bewezen is, als marionet.
  Ga weg Krul en beperk je tot je werk bij de KM. Je hebt tot nu toe je best gedaan om alles wat de bobo’s niet aanstond te torpederen. Onmogelijk derhalve om nu het initiatief te willen. Als BvDH het initiatief al wil overdragen, komt eerst de heer Lolke Kuipers aan zet, dacht je ook niet?

 18. Eerst was er niets …… en opeens … daar was … Krul ! gewoon neergezet door de Marine . Die zagen hun invloed die ze hier altijd hadden zinken met het verlies van de VVD. Om toch maar een pion in de gemeente te hebben , is Krul daar neergezet , met een schouderklopje van de Admiraal.

 19. Viel mij op dat de evangelisch getinte tv zender Family gisteravond in hun dagelijks actualiteitenprogramma de afwijzing van het landelijk bestuur CU niet verstandig vind zonder kennis te hebben genomen van het coalitieaccoord. Als ik vandaag de HC krant lees wat het in grote lijnen inhield (houdt) dan is mij die ophef ook volslagen onduidelijk. Overigens de directeur van die tv zender in Apeldoorn heb ik in 2000 ontmoet want de Senioren Omroerp Nederland in oprichting, waar ik destijds secretaris van ben geweest (1998-2002), mijn of meer de voorloper qua programmering van MAX heeft nog geprobeerd een informatie programma via Family uit te zenden over landelijk niet bijbels gebonden thema’s (geschiedenis Hoge Veluwe, opkomst zuivelindustrie, dierentuin Artis enz.) Helaas door gebrek aan financiele middelen is de SON na zes jaar voorbereidingen een stille dood gestorven. Een van de sympatisanten van de SON, toenmalig staatsecretaris Dijkstal (VVD) en Sjoukje Spijker (van het duo Mouth and McNeal), Herman Emmink, Ronnie Tober (woonachtig in Apeldoorn) enz, enz.

Comments are closed.