Dit is een column

6

Omdat ik nu eenmaal te goed ben voor deze wereld en ook het ongeschoolde deel van de lezers hier op DHA graag tegemoet kom, tik ik opnieuw een stukkie. Speciaal voor hen die dit weekeinde niet ontdekten dat een artikel met daarboven in grote letters het woord ‘column’ een column is, zet ik het er nu niet alleen boven, ik meld het hier ook nog maar een keer. Beste lezer, geachte bewoner van ons mooie Nieuwediep, lieve Jutter of Nieuwedieper, u staat op het punt een column te lezen.

Een column is heel iets anders dan een andersoortig journalistiek brouwsel. Het is overigens wel onderdeel van de journalistiek, maar dat is alleen maar om u te pesten. Het heeft verder geen nut of noodzaak, zin of onzin, maar schrijvend journalistiek Nederland (u weet wel, al dat rare volk dat te pas en te onpas letters achter elkaar zet op papier of online) is het er nu eenmaal over eens dat zelfs columns (dat is het meervoud van een column, niet dat u het verwart met cola) tot de schrijverij behoren. Tja, mee eens hoor, ze kunnen zoveel vinden. Maak het gerust zelf maar uit!

Afgelopen zaterdag schreef ik iets over de coalitie en welja, ik liet meteen mijn politieke voorkeur doorschemeren. Nou ja, schemeren, zeg maar gerust dat het er duimendik bovenop lag. Ik schreef iets over de CU en ook over de VVD, zelfs over de Stadspartij, Beter voor Den Helder, Seniorenpartij, D66, het CDA en volgens mij ook nog over de PVV. Diezelfde dag schreef ik overigens ook nog over de PvdA. Nou, dan weet u wel hoeveel stemformulieren ik bij de laatste verkiezingen heb ingevuld!

Objectief
Het is ook niet makkelijk om objectief te blijven. Na zoveel jaren lokaal rondhuppelen ben je toch ook enorm bevriend geraakt met al die politici. Ik zit regelmatig achterop de soepfiets van Tjitske, Harmen en ik hebben de gezamenlijke liefde voor het bockbier ontdekt, bij Kees thuis kijk ik elke formule 1 race en van de week zat ik bij Carlo nog aan de pizza.

En dan laat ik nog onvermeld dat ik afgelopen zomer samen met Geurt en Marije twee weken Spanje onveilig heb gemaakt, dat ik met Pieter en Peter zomers elke dinsdagmiddag een rondje Juttersmarkt plus terras doe en dat ik inmiddels zo close met Lolke en Koen was dat al dat gedoe met Rob volledig uit mijn koker kwam. Heel dom dat ik dit nu allemaal openbaar, want nu voelt Vincent zich natuurlijk ontzettend achtergesteld. Die staart nu ongeduldig naar de telefoon in de hoop dat ik bel voor een dagje sauna. Helaas, geen tijd voor, alle vrije uurtjes gaan op aan dammen met Michiel.

U ziet het, het leven van een lokaal riooljournalist gaat echt niet over rozen. Er komt nog heel wat bij kijken om de grote duim vakkundig te kunnen gebruiken. Een beetje tijd voor jezelf is er eigenlijk niet meer bij, maar gelukkig vind ik heel af en toe nog een paar minuten voor een column van wereldklasse. Die schrijf ik overigens alleen voor mezelf hoor, alleen de mindere stukjes maak ik openbaar.

6 REACTIES

 1. Eindelijk bent u eens eerlijk Ronald Boutkan, ik wist het-ik wist het-ik wist het wel …. u bent volkomen onbetrouwbaar ….!!!
  U bent zo onbetrouwbaar, dat een baan bij de Woning Stichting op termijn er waarschijnlijk niet in zit …. 😀 😀 😀

  • Ik zal voor de azijn-waterende reageerders nog even toevoegen, dat mijn reactie hierboven als humor moet worden gelezen ….; dat bespaard u de moeite om de strontkar voor te rijden. 😀

 2. Ach meneer Boutkan, u weet nu wel dat u de intelligentie van de gemiddelde bezoeker – let wel: gemiddelde bezoeker! – van deze site niet te hoog moet inschatten. De ironie lag er bij de vorige column dik bovenop, maar kennelijk niet dik genoeg om door iedereen te worden opgemerkt. Jammer, maar geen reden om dan nu voortaan maar uit een ander vaatje te gaan tappen. En laten we wel zijn: het doel van een column is om te prikkelen. En daarin bent u meer dan geslaagd, gezien het aantal reacties .Gewoon doorgaan, zou ik zeggen. En als de Woningstichting langskomt met een lucratief baantje: bedank voor de eer, want anders wordt u het lachertje van Den Helder!

 3. Prachtig hoe u uw duim gebruikt. Duimendraaiend toezien is ook geen optie.

  Met uw belabberde schrijfstijl zou een plekje bij geenstijl u zeker niet misstaan.

  Ik wacht met spanning op uw volgende Column.

Comments are closed.