Dubbele registratie bij verkeersexamen basisonderwijs

0

Den Helder – Nog een paar weken en dan maken de leerlingen uit het basisonderwijs zich weer op voor het praktisch verkeersexamen. Dat wordt dit jaar gehouden op woensdag 16 mei in Julianadorp en op donderdag 17 mei in Den Helder. In totaal hebben in Julianadorp en Den Helder 22 scholen zich aangemeld.

“Nieuw dit jaar is dat we gebruik zullen maken van een verkeersexamen app. Tijdens het examen zullen we de observatoren van een tablet voorzien om hen hiermee de waargenomen fouten te laten registreren”, meldt Koos van Beveren van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Den Helder. “Aan het einde van dag worden alle gegevens digitaal verwerkt en met een druk op de knop komen de uitslagen vrijwel onmiddellijk beschikbaar.”

Den Helder is een van de eerste afdelingen in Nederland die van deze app gebruik maken. “Toch zullen we ons nog niet volledig op dit innovatieve registratiesysteem verlaten. Ook de klapbordjes met de papieren lijsten zullen dit jaar nog worden gebruikt. Een dubbele registratie dus. Het is derhalve zaak elke observatiepost met tenminste twee personen te bemannen. We hopen over voldoende vrijwilligers te kunnen beschikken om hierin te voorzien.”

Verkeersouders
Het is voor veel scholen vaak een hele opgave een (verkeers)ouder te vinden die rol van observator wil vervullen en hiervoor ook de instructieavond wil bijwonen. “Wij rekenen erop dat ook leerlingen van Scholen aan Zee ons in het kader van hun maatschappelijke stage behulpzaam willen zijn en de observatoren de nodige ondersteuning kunnen bieden. Het is elk jaar weer een uitdaging alles in goede banen te leiden, maar we hebben er opnieuw vertrouwen in.”