Eindverslag formateur, Nagel begint woensdag aan de klus

31

Den Helder – Formateur Jan Nagel is niet vandaag al begonnen aan zijn nieuwe klus, maar maakt daar woensdag een start mee. Dat heeft Beter voor Den Helder maandag gemeld. Nagel maakt woensdag een rondje langs alle partijen en vraagt dan eerst wat zij vinden van het eindverslag van de vorige formateur.

Na afloop is Nagel bereid journalisten te woord te staan. Volgens Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder gaat hij na woensdag direct door met de formatiepoging en is het de bedoeling dat vrijdag de partijen die mogelijk mee kunnen doen in een coalitie weer samen komen.

Jan Nagel geldt als een zeer ervaren politicus. Sinds 2011 is de oprichter van 50PLUS fractievoorzitter in de Eerste Kamer voor 50PLUS. Eerder was hij zes jaar lang senator voor de PvdA. Ook in de gemeentelijke politiek heeft hij een lange en succesvolle ervaring. Hij was fractievoorzitter en wethouder van Leefbaar Hilversum, dat onder zijn leiding 12 jaar de grootste partij was in de Mediastad met o.a. een score van 35% en 14 zetels. Een aantal keren formeerde hij in Hilversum een college.

Klik hier voor het eindverslag en de bevindingen van formateur Huibers.

31 REACTIES

 1. Het verslag van formateur Huiberts was duidelijk!
  Burgemeester Koen Schuiling kan opzoek naar een andere baan!
  Citaat;
  Dit vraagt niet alleen om een college dat stabiel is, maar dat ook bruggen slaat, vertrouwen wekt en
  met krachtige, capabele en ervaren bestuurders richting geeft aan de toekomst van de stad.
  In mijn ogen is een samenstelling, die bestaat uit de (landelijke) partijen die de vorige coalitie(s)
  vormden, al of niet aangevuld, niet in het belang van Den Helder. Er zal te veel op de oude voet
  worden doorgegaan en dat zal geen bruggen slaan.
  Einde citaat.
  Burgemeester Koen Schuiling (VVD) is niet in staat om bruggen te slaan. Het is een dictator die niet eens respect op kan brengen voor bv raadsleden als Mevrouw Biersteker van de ChristenUnie. De meest intergere politica die onze gemeente in haar midden heeft.
  Ook de oude coalitie is niet in staat gebleken bruggen te slaan. Geld is belangrijker dan inwoners.
  VVD (woningstichting & Zeestad opgericht door veroordeelde VVD-er Ton Hooijmaijers),
  D66 (projectontwikkelaar/oud-wethouder Lolke Kuipers & aannemer van der Wal),
  CDA (Port of Den Helder en aannemersbedrijf Tuin)

  • Zeldzaam slap gelul… kijk je tijdpaden eens na, Hooijmaijers en Kuipers verschilt al 8 jaar qua bestuurstijd..!

   • De “bestuurstijd” maakt me geen fluit uit…. Het gaat er om dat politieke partijen in handen zijn van bedrijven en instellingen. Begrijpend lezen is blijkbaar voor de oud wethouder (ex-PvdA nu Groenlinks) erg lastig… Maar nu u toch reageert kunt u dan meteen even aangeven welke bedrijven de PvdA en GroenLinks in handen hebben….

    • 🙂 alleen de suggestie al dat politieke partijen bedrijven in handen zouden hebben… Begrijpend lezen lukt me best redelijk, maar doe eens normaal. Reageer op inhoud, bejegen mensen normaal en probeer eens dingen in te kloppen die ook echt waar zijn…

     • Beste helder1961 https://youtu.be/kOsiAR0znvw , vanaf minuut 18 bewijst toch echt wel het tegendeel, gewoon even begrijpelijk kijken, misschien dat dat ook lukt en misschien als u de moeite neemt wordt de rest u ook duidelijk.

   • Dat maakt de erfenis van de corrupte VVD-er Ton Hooijmaijers niet minder waar Boesskeljon en lees eens welke namen ook aan het Zeestad-labeltje hangen:
    ——
    Zeestad-historiën
    PvdA 3 maart 2014

    De Partij van de Arbeid Den Helder maakt er geen geheim van dat zij vindt dat organisatie Zeestad straks zijn langste tijd wel heeft gehad. Waarom denkt onze fractie daar zo over? Eerst maar ‘ns even een stukje recente geschiedenis.

    In den beginnne

    Zeestad is ontstaan omdat de provincie Noord Holland stelde dat onze gemeentelijke organisatie te zwak was en de gemeenteraad te onsamenhangend om de stadvernieuwing voortvarende en doeltreffend op te pakken. Met die partijen, aldus de Provincie, zou de stadsvernieuwing in Den Helder nooit van de grond kunnen komen. Het zijn de letterlijke woorden van VVD-gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Financiën van de provincie Noord-Holland, dhr. Ton Hooijmaijers. In 2005 sprak hij ze publiekelijk uit in het Helderse Stadscafé. En als ‘t allemaal niet geregeld werd zoals de Gedeputeerde het wilde, dan zou er géén geld van de provincie naar Den Helder toe komen….

    In het voorjaar van 2007 raakte PvdA-fractievoorzitter Theo Rijnten bij de ontwikkelingen rond de Helderse stadsvernieuwing betrokken via PvdA-wethouder Hans Boskeljon. Er werd overleg gevoerd met de toenmalige burgemeester mevrouw Faber. Er was een intentieverklaring in omloop om te komen tot de oprichting van een apart orgaan dat de Helderse stadsvernieuwing moest gaan oppakken en uitvoeren. …………….
    …………………………………etcetera, ……………….

    Het stoppen met Zeestad zal uiteraard in overleg met de Provincie, maar ook met de andere partners uit de stuurgroep moeten gebeuren. Maar in een tijd waarin je als gemeentelijke organisatie elke euro twee keer moet omdraaien alvorens je hem uit kunt geven, wordt het zo zoetjesaan wel tijd om ons op grote half-externe projectorganisaties als Zeestad te herbezinnen. Immers… er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan.

    Theo Rijnten

    Aukelien Jellema
    ————————————————–
    PvdA heeft het eind 2017 dan misschien snel van hun site en het WEB verwijderd – in aanloop naar de verkiezingen – maar Judge X heeft de volledige tekst nog in bezit.
    Ik zou best eens willen weten hoe gedeputeerde Aukelien jellema nu over de productie denkt. 🙂

 2. Wel fijn dat oud-wethouder Boskeljon hier weer post. Niets verschaft je sneller inzicht in de politieke situatie waarin Den Helder zich bevindt, dan contact met Boskeljon.

 3. Ach, beste heer Berts men weet maar nooit hoe het toekomstige wethoudersballetje voor de heer Boskeljon kan gaan rollen als Groen Links mee gaat doen in een nieuwe coalitie
  Zal mij in ieder geval niet verbazen.
  Of is dit ook zeldzaam slap gelul heer Boskeljon??

  • Ja, ik denk dat ik al frequent, ook op persvragen, heb aangegeven gewoon niet meer beschikbaar te zijn. In het huidige geval is het zelfs (ethisch) onmogelijk omdat een raadslid natuurlijk niet haar echtgenoot bestuurlijk kan controleren, dat zou, zelfs voor Den Helder, redelijk ongezond zijn. Dus nee, dat zal niet gebeuren!

 4. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden met de heer Assorgia. Deze man heeft eerst alles op alles gezet om de Prinsenstraat afgesloten te krijgen zodat hij zijn Assorgia-plein zou kunnen verwezenlijken. Verkeer rijdt nu door de Spoorstraat en Koningstraat. Hij heeft kapper Oudijk weinig andere keuzes gelaten dan te vertrekken. En vervolgens wil Assorgia zijn pizzeria ergens anders vestigen en gaat het hele Assorgia-plein zeer waarschijnlijk niet door. Hoezo betrouwbaar. En deze ondernemer gaat de Helderse politiek uit het slob trekken?

 5. Huibers bespeurde wantrouwen…. ja, dat klopt. Ik heb dat ook als burger, nu ik lees dat de manipulatie van verhuizing naar de Rabobank gewoon doorgaat. Deze burgemeester is gewoon slecht, hij drukt de boel gewoon zo door. Argument: het stadhuis is niet meer geschikt, volstrekte onzin. Enorme geldverspilling, en op de zorg snijden we, geen geld voor armoedebeleid. En het nieuwe college heeft het nakijken.

  • Weer lekker bezig Henk met manipulatie van de waarheid. Ojee jij hebt je eigen waarheid sorry even vergeten.

 6. Toen de basis voor het Assorgiaplein werd gelegd , (9j aar terug?) was de stadssituatie geheel anders. Als ondernemer kan ik me nu voorstellen dat Assorgia zich ergens anders wil vestigen. Dat er nu veel kritiek op deze houding van hem komt is niet correct. Een bedrijf ontwikkelen en onderhouden eist enige visie. De Koningsstraat is een doodlopende weg waar geen mens komt om te winkelen en wat het plein zal worden moet je maar afwachten.Van het winkelbestand zal maar een klein stukje stad overblijven. Noot! Ik ben geen Assorgia fan.

  • Die visie heeft hij zelf wel laat bijgesteld! Realiteit is dat andere horeca ondernemers een betere visie hadden. Noem eens een ondernemer die wilde aansluiten bij het plein…. juist die ondernemers hadden het wat eerder bijgesteld dan pas na 9 jaar ! ( is ken trouwens niet 1 die wel van plan was mee te doen)

   Carlo bedrijft slechte politiek enkel en alleen onstaan door het eigen belang te dienen: daar kom je jezelf tegen.

   • Assorgia is een goede strateeg met een duidelijke visie voor zijn stad, dat niet iedereen dit ziet is begrijpelijk. Dat plein met omwonende en dan een gezellig terras gaat niet werken met geheid klagende buren dan heb je het nakijken als ondernemer.

 7. Dhr Nagel hoeft geen ronde langs de partijen te doen. Gewoon hier bij DHA kijken en hij weet alles. ( en trek zich waarschijnlijk terug).

 8. Nu begrijp ik waarom Assorgia tegen Zeestad is. Het kan toch niet waar zijn dat hij uitsluitend om persoonlijke gronden in de politiek is gegaan?

 9. Een droeve dag voor de familie Scholten
  Een droeve dag voor deze stad

  Burgemeester wacht de mening van het nieuwe college niet af

  Democratie Bestaat Nie

  Er is iets met dat pand

  Mag niemand weten

  Gebouwd in de koude oorlog

  De overheid moet en zal het terug krijgen

  Ben niet van de samenzweringstheorien, maar hier is meer aan de hand

 10. Koen Schuiling is volstrekt alleenheerser in deze stad. Ben je niet voor hem, dan ga je er aan. Dat heeft hij ons vandaag nog eens heel goed duidelijk gemaakt. Hij is ook alleenheerser, omdat er alleen nog maar onbenullen in de Helderse politiek rondlopen. Carlo Assorgia is een verdomd aardige vent en ik vertrouw hem. Een extreem goede horeca man, maar helaas ook een politiek onbenul. Wie haalt het in Godsnaam in zijn hersens om Jan Nagel als formateur te vragen. Google eens even op hem. Waar Nagel is, breekt de pleuris uit. Nu komma nul de bruggenbouwer die Den Helder nu zo nodig heeft. Overigens -en dat meen ik echt- vind ik Jan Nagel een prima vent. Hij heeft zijn hele leven overal discussies op scherp gezet en het altijd voor de zwakkeren in de samenleving opgenomen. Maar dat maakt je nog niet geschikt als formateur……..

  • Dick, ik ben blij dat je Jan Nagel noemt in de juiste context.
   Eens te meer blijkt; ondernemen is iets volstrekt anders dan politiek bedrijven.
   In mijn ogen stapt Carlo in dezelfde val als indertijd de Stadspartij; snel gegroeid zonder voldoende politieke ervaring en kennis.

   • Bodelo, Jan Nagel is een top vent! Rechtvaardig, sociaal en zeer intelligent. Maar dat maakt je nog niet geschikt voor iedere functie. Sorry dat ik mezelf even als voorbeeld neem. Natuurlijk ben ik ook een top vent (smiley om dat weer even te relativeren) als aanjager van de discussie en vinger op de zere plek legger. Maar ga je me als diplomaat inzetten, dan breekt morgen de Derde Wereldoorlog uit. Hetzelfde is het geval met Nagel. Google nou eens op hem. Waar Nagel is, is ruzie. Vaak omdat hij onrecht bestrijdt en daar is niets mis mee. Maar de formateur Nagel is natuurlijk een ramp. Niets is zeker in het leven. Misschien komt het ‘kabinet’ Nagel er toch, maar de kans daarop is griezelig klein. Carlo Assorgia is nog zo naief om te denken dat het terecht rondzingende ‘Jan Nagel goeie vent’ betekent dat Nagel een alleskunner is.

    • Misschien moet Jan Nagel maar gaan schilderen, zijn profiel wat u hier schetst leent zich er uitstekend voor …. 😉

 11. Ik wens Carlo Assorgia veel succes met de inzet van Jan Nagel.
  En trek je vooral niets aan van natte-duim-zuigers Carlo …. ! 😉

  • Weer een reactie vanuit de onderbuik van Judge. Feiten tellen niet bij hem. En dan anderen uit maken voor natte duimzuigers. ‘Waar Jan Nagel verschijnt, breekt de pleuris uit’ dat is maar een van de tientallen artikelen die in de media verschenen zijn over Jan Nagel. Een paar drukken op de knop en je struikelt over vrijwel eensluidende artikelen over de heer Nagel. Maar nogmaals, Nagel is een uitstekende vent, maar niet als formateur.

   • Voor u lijkt het zelfde gelden als voor Jan Nagel meneer Berts, u voelt zich aangesproken en dan kan de stemming zomaar omslaan …. ?
    Nogmaals ik wens Assorgia en Nagel succes, en wanneer het niet gaat zo als het moet, dan moet het maar zoals het gaat …. 🙂

Comments are closed.