Excursie Balgzand rond zonsopgang

0

Den Helder – Zaterdag 14 april is er een speciale excursie naar het waddengebied Balgzand. Doel is de zonsopkomst mee te maken. Op Balgzand is de horizon ver weg en het is fascinerend om juist daar het ochtendgloren te ervaren.

Aan het einde van de nacht wordt het in het oosten steeds lichter en dan verschijnt eindelijk heel langzaam het eerste tipje van de opkomende zon. Een bijzondere belevenis! En er valt natuurlijk nog veel meer te zien en te horen op het wad. Men kan het allemaal meemaken tijdens deze stiltewandeling. Voor en na de wandeling is informatiepunt ’t Kuitje geopend waar veel is te zien en waar koffie en thee wordt aangeboden.

Tijd: 06.00 tot ca. 08.30 uur. Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Opmerking: in overleg met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het Kooyhoekschor schor waar de meeste vogels zitten. De wandeling of fietstocht heen en terug is bijna 5 kilometer.

Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, kinderen van Beschermers € 2,-. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.