Extra raadsvergadering over ontruiming museum

24

Den Helder – Er is maandag een extra raadsvergadering over de ontruiming van het Rob Scholte Museum. De vergadering begint om half acht ’s avonds. De extra raad komt er op verzoek van de fracties van Beter voor Den Helder en de ChristenUnie.

De reden hiervoor is dat de fracties graag uitleg willen over de reden waarom nu acuut de familie Scholte uit het Rob Scholte museum is gezet. “Tijdens de installatieraad was er het voornemen om bij motie hierover verzoeken in te dienen, maar afgesproken is dat we dit in de verschillende besprekingen mee zouden nemen en dat dit langs ‘de koninklijke weg’ zou gaan. Daarin verstaan wij: goed overleg. Het spoedeisende karakter van de ontruiming nu is ons niet duidelijk.”

Voorafgaand aan de bespreking van de ontruiming wordt eerst Karla van Driesten nog geïnstalleerd als raadslid. Zij neemt de plaats in van Ilse Kootkar, die besloot nog even geen raadslid te willen worden.

24 REACTIES

 1. kunnen ze ook mooi even bespreken of ze Scholte gaan aanklagen voor laster of zelfs smaad voor het plaatsten van die zogenaamde anonieme brief op z’n website toen hij uitgezet werd….. idioot om op deze manier met modder te gooien, er zijn andere manieren om je te uiten, Scholte heeft nu wel ieder restje sympathie verloren

  • Typisch voorbeeld van een pot die de ketel iets wil verwijten.
   Er staat in de tekst van ‘de anonieme brief’ niets strafbaars vermeldt, voor Scholte niet en voor SSchuiling ook niet – als hij het maar boven de 16 jaar houdt.
   Het is hoogstens misschien niet kies om over iemands sex-leven te schrijven/te publiceren, maar een schadevergoeding á la Onno Hoes zit er echt niet in.
   Vertel eens waar de laster en smaad dan uit bestaat RB, je produceert altijd maar reacties zonder enige vorm van onderbouwing en ze missen dus ook elke rechtsgrond.
   Burgemeesters en ‘jonge jongens’ zo werkt het:
   https://www.ad.nl/dossier-affaire-onno-hoes/powned-moet-onno-hoes-schade-vergoeden~a322b2a3/

 2. heb gister even staan kijken en zag de kop stukken van beter voor zichzelf staan die het een schande vonden dat deze kunsten maker op de keien werd gezet maar die mevrouw van beter voor zichzelf heeft dit kunstje ook geflikt alleen heeft die er wel een pand in de molenstraat aan over gehouden wat de helderse burger betaalt heeft 1 gulden door de illegaal in school 7 te wonen en er niet uit te gaan tot ze wat anders kregen voor 1 gulden en dat zit straks in de gemeenteraad beter voor vul zelf maar in

  • Nog geen 20% van de uitgebrachte stemmen en slechts 1 zetel meer dan de op een na grootste partij. Denkt zich misschien te kunnen profileren op dit onderwerp maar mist volledig het grotere belang van Den Helder.Dat gaat nog wat worden met de verdere coalitie onderhandelingen. CDA-VVD-D66-PVV weer een stap dichterbij.

 3. Opmerkelijk, de huidige opstelling van GroenLinks: de burgemeester uit de wind houden, waar hij hopeloos faalt.

 4. Voorspelling; Hoop gemopper in de raad maandag, maar ook steun voor die dappere Schuiling. Verder gebeurt er niets. Daarna mislukt ook de formatie van Jan Nagel. Politieke chaos in Den Helder. Schuiling moet alsnog het veld ruimen en wordt opgevolgd door Hans Boskeljon als burgemeester. Of iemand van vergelijkbaar kaliber. Het vervolg durf ik niet meer op te schrijven….

  • En hoe gaat dat dan verder met Koen? De VVD’erJohan Remkes stopt als commissaris van de Koning in Noord-Holland. Door nu te stoppen kan er voldoende tijd worden genomen voor zijn opvolging, redeneert Remkes. Zijn opvolger kan dan ook ingewerkt raken voor de verkiezingen van de Provinciale Staten, die volgend jaar op 20 maart worden gehouden.

 5. Ik denk dat ze zich beter kunnen bezig houden met de formatie, dit gaat er echt niet aan bijdragen. Het college heeft gewoon gedaan wat de raad heeft besloten, verkopen aan de hoogste bieder en leveren van het gebouw of zijn we dat nu allemaal even vergeten? Er even over napraten kan nooit geen kwaad, iedereen even boos en daarna toch weer het gevoel van we hebben er alles aan gedaan. Snap de heer Jan Nagel trouwens ook niet dat hij als formateur dit niet weet te ontmoedigen, dit is echt geen stap in de goede richting wordt waarschijnlijk weer een avond met verwijten en domme uitspraken heen en weer, stop er nu eens mee en ga verder, die burgermeester krijg je toch niet weg.

 6. “Remember that all through history, there have been tyrants and murderers, and for a time, they seem invincible. But in the end, they always fall. Always.”

  ― Mahatma Gandhi,

  • Dick Berts, beseft u wel dat u volkomen ongeloofwaardig bent voor het grootste gedeelte van Den Helder.
   Uw platform om gal te spuwen is minder groot dan u denkt. Handje vol denk ik.
   Waar waren de burgers van Den Helder toen RS werd uitgezet?
   Waarom komen er geen gelden vrij via crowdfunding om het museum te behouden.
   Gewoon omdat het de meeste geen zier uitmaakt of er een museum wordt geruimd of dat de ambtenaren naar het Kooijpunt verhuizen!
   Waar het wel in Den Helder om gaat is dat we na Oude en Nieuwe Pekela de armste gemeente zijn.
   Dus wat ons college en raad tot nu toe hebben gedaan is een enorme investering in de stad en de economie.
   En ja daar is Zeestad en de Woningstichting hard bij nodig.
   Lof aan het college die eindelijk eens doorpakt!
   Lof aan aannemer Tuin die iedere dag de stad een stukje mooier maakt.
   Lof aan onze ondernemers die leven brengen in onze stad.
   Lof aan mijn burgemeester Koen Schuiling die het moddergooien negeert en/of er boven staat. Erudiet en verstandig.
   Shame aan Rob Scholte, Marc Nihot en consorten die moddergooien tot kunst hebben verheven.
   Hoe sneu om je zo te verlagen als vader van 2 kinderen. Hoe moeten zij hiermee verder. Schaamte diepe schaamte.

    • Ik heb nog niet vernomen dat de burgemeester de heer Scholte bestookt met anonieme vuilspuiterij! Dus ja eens met de samenvatting. Dank overigens daarvoor

     • Graag gedaan. Fijn dat u het er mee eens bent. Alle door u genoemde argumenten staan keurig in de samenvatting vermeld.

 7. Het had anders gekunt en gemoeten, het is een zielige vertoning, wat in een beschaafd land anno 2018 een blamage is. Het CDA had bericht dat zij het museum graag wil behouden. Kennelijk is dit niet tot hun wethouder doorgedrongen, die in tegenstelling tot een ex CDA wethouder elders in de Noordkop, in deze kwestie een ander standpunt durfde in te nemen. Maandag mag de raad zich hier verder over buigen, maar voorlopig liggen de kunststukken buiten het bereik van de eigenaar, waarvan de vraag is of deze door de gemeentelijke dwang en ontruimingskosten al of niet als failliete boedel in andere handen zal overgaan en dus verloren raakt. Dat is in de geschiedenis helaas met meer kunstwerken gebeurd. Wat de één in vele tientallen jaren met eindeloze inspanning ten gerieve voor de kunstminnende bevolking heeft opgebouwd wordt door een pennestreek van een paar collegeleden ter grabbel gegooid. Diep triest.

 8. Tja, en daar kom, jij nu mee .Toen het destijds echt nodig was ,waar waren jullie toen ?? Dit heet achteraf kaarten. maar toen er gespeeld moest worden , pasten jullie.

 9. Bracht als een van de weinige raadsleden regelmatig een bezoek aan het museum en pleitte voor behoud. Helaas de toen zittende coalitie vertoonde te weinig inlevingsvermogen om tot een aanvaardbaar compromis te komen. De huidige fractievoorzitter van het CDA gaf zeer onlangs aan voor behoud van het museum te zijn maar had kennelijk, ondanks zijn marine achtergrond, te weinig spierballen om zijn wethouder hiervan te overtuigen. Raadsleden zijn er niet alleen voor inkomsten en gezellige uitstapjes maar moeten vooral kritisch toezien op het beleid van het college en dit durven uitspreken.

  • Tsja, en daar kom je nu mee . Jou reactie geeft precies aan waarvoor jullie in de raad zitten. Namelijk de uitstapjes en de inkomsten.

 10. Inkomsten van de raad hebben mij totaal niet geïnteresseerd. Ben tevreden met mijn AOW en pensioen en heb dat ook laten blijken. De uitgaven van de jaarlijkse uitstapjes met hotelovernachting heb ik bewust teruggesluisd naar goede doelen. Hier laat ik het verder bij.

 11. Jij komt daar zelf mee . Ik speel er alleen op in . En kritisch toezien op het beleid van het college . Sorry Marinus, je komt er zelf mee . Waar waren jullie dan , toen dit speelde ?? O ja kritisch naar een uitstapje … was leuker dan de uitzetting van Scholten.

  • Ik kan het mis hebben Fred, maar volgens mij betrof dat uitstapje – bij uitspraak van Sylvia Hamerslag – het College van B&W = Burgemeester en zijn Wethouders.
   De 3 jaar lang tandeloos gemaakte oppositie valt m.i. weinig te verwijten.

Comments are closed.