Fietser gewond bij aanrijding Ruyghweg

8

Den Helder – Op de kruising tussen de Ruyghweg en de Fabrieksgracht in Den Helder heeft zaterdagmiddag een auto een fietser geschept. De fietser, die vanaf de Ruyghweg kwam en voorrang had, werd door de automobilist over het hoofd gezien.

De fietser raakte bij het ongeval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de fiets en de auto is aanzienlijk. Het betreffende kruispunt staat bekend als één van de meest gevaarlijke kruispunten in Noord-Holland.

Info en foto: Inter Visual Studio / GLOCAL Media

8 REACTIES

 1. word vaak veel te hard gereden daar, ja het is niet het duidelijkste kruispunt maar als je gewoon de snelheid aanpast en goed kijkt zou er weinig loos moeten zijn, maar ja dat kennen we tegenwoordig, iedereen is zo ongeduldig en gejaagd…..

  • Over het algemeen wordt er overal te hard gereden!. Dat stukje is wel heel vervelend .
   Als ik bv al voor mijn huis kijk.. dat rijden ze als bezetenen. Maar dat lijkt vaak maar zo. Je mag.er helaas ook 50! Terwijl 30 toepasselijk was geweest

   • de mentaliteit is belabberd tegenwoordig en het verantwoordelijkheidsgevoel is ver te zoeken, als je 30 rijd in een 30 km zone zitten ze op je bumper of gaan ze je zelfs voorbij en daarbij is handhaving in deze stad ook al niet meer te bekennen, als die zich wat meer buiten zouden begeven zou dit zeker al wat schelen

 2. het is en blijft een rare gevaarlijke kruising. Er is één oplossing: terugbrengen naar de oorspronkelijke situatie, maar hoe die was is men natuurlijk allang vergeten!!

 3. Dit soort kruispunten zijn niet echt uniek, het afbuigend verkeer heeft voorrang, is goed aangegeven middels borden en strepen, zelf kleine lampjes in het wegdek voor als het donker is. Maar helaas is het voor bestuurders niet echt van belang om op het verkeer te letten, zo’n smartphone bijvoorbeeld is veel interessanter, je zal maar een appje missen. Dit geld meestal voor beide bestuurders, de automobilist en de fietser, lekker turen naar het schermpje in de hand. Ik leef nog en ik ben fietser en gebruik tijdens het fietsen geen afleidende apparatuur, en hou het overige verkeer scherp in de gaten (komt door de motorrijles, daar wordt je ook altijd over het hoofd gezien), wantrouw minirotondes, verkeerslichten en bij elk kruispunt haal ik de snelheid er uit. Elke verkeersdeelnemer zou zich hier bewust van moeten maken, multitasking kunnen mensen gewoonweg niet, hou rekening met de ander, anticipeer en gun elkaar ook de ruimte en doe inspiratie op over hoe het niet moet op RTL7. En Nederland is maar klein, dus hard gaan heeft weinig zin, is slecht voor het milieu en de portemonnee, en naast dat het boetes scheelt is het ook een stuk prettiger voor het hart.

 4. Door de kruising te wijzigen naar iets wat op papier veiliger is is een schijnveiligheid ontstaan. Helaas maak ik het op de fiets ook mee. Ik steed inderdaad ondanks dat het niet hoeft mijn hand uit en nog hou ik heel scherp de stilstaande auto’s achter de haaientanden (vanaf Ruygweg uit westelijke richting) in het oog die wachten op een auto die voorbij rijdt. Die willen nog wel eens een fietser over het hoofd zien. Heb niet het idee dat dit komt door mobieltjes etc maar meer het onverwachte onlogische van deze kruising met een raamstijl die de fietser tijdelijk even onzichtbaar maken kan.

  Tevens is de situatie wanneer je als fietser linksaf de Ruygweg op wilt rijden vanaf de Fabrieksgracht nog even onduidelijk. Ook verwarrend is wanneer je richting rotonde bij het spoor rijdt en dan richting AH Boonstra wilt rijden. Niet met de rotonde mee is het eerste onlogische. Linksaf slaan is gezien de vorming van de bocht en stoep ook een heel raar onlogisch scherpe bocht.

  De bedenkers zitten heel duidelijk nooit op de fiets. Rotonde valt gelukkig redelijk aan te wennen, de kruising Fabrieksgracht/Ruygweg helaas niet.

 5. Het driekhoeksbord met “U NADERT EEN VOORRANGSKRUISING” is niet of nauwelijks te zien als je komt aanrijden vanaf de verkeerslichten… !!! Deze staat namelijk verdekt opgesteld op de stoep die flauw wegloopt… Zo zul je dus altijd ongelukken blijven krijgen in de toekomst.

Comments are closed.