DHA-A leader
DHA-A leader

Finalekansen Dozy BV lijken verkeken

Den Helder – De kans dat de basketbaldames van Dozy BV Den Helder dit jaar de finale van de play-offs halen, is uiterst klein geworden. In sporthal Sportlaan werd dinsdagavond voor de tweede keer verloren van Lekdetec.nl uit Bemmel, waardoor de stand in de halve finale nu op 0-2 staat. Bemmel heeft nog een zege nodig.

Vooraf leek het zo mooi, Den Helder had het thuisvoordeel in de serie en dit seizoen was thuis nog niet van de tegenstander verloren… Maar zaterdag brak een slecht eerste kwart de ploeg op en ook dinsdag lukte het niet, al waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. Het had ook gekund, halverwege was de achterstand slechts drie punten (37-40), maar na vier keer tien minuten was de eindstand 69-78.

De volgende twee wedstrijden zijn in Bemmel, als er nog twee nodig zijn. Het eerstvolgende treffen is zaterdag en coach Anna Vicenzetto blijft optimistisch: “it ain’t over till it’s over”, sprak ze na afloop tegen haar meiden. En zo is het natuurlijk ook, in theorie is het mogelijk om de volgende twee uitwedstrijden te winnen, maar iedereen weet dat het heel erg moeilijk wordt. Geschiedt het wonder wel, dan volgt zaterdag 21 april de allesbeslissende thuiswedstrijd.

Foto’s: DHFOTO.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook: