DHA-A leader
DHA-A leader

Foodclinic bij AZ voor 250 scholieren

Den Helder – Negen basisscholen in Noord-Holland deden mee aan de pilot van de Rabo AZ Foodtour, een online lesprogramma ontwikkeld door Rabobank, AZ en Greenport NHN. Tijdens deze lessen over gezonde voeding maakten de leerlingen vlogs. Als afsluiting van de Foodtour konden de klassen met de beste en leukste vlogs een exclusieve Foodclinic bij AZ winnen op woensdag 11 april.

Omdat het een pilot is, waren alle klassen uitgenodigd. Zo ook de leerlingen uit groep 7/8 van basisscholen De Vlieberg in Den Helder en De Zandhorst in Breezand! Zij werden ’s ochtends met bussen opgehaald en naar het AZ stadion gereden. Daar deden ze mee aan Foodclinic, die uit vijf verschillende activiteiten bestond.

Natuurlijk kan voetballen bij AZ niet ontbreken, daarom konden de kinderen op het trainingsveld verschillende sportactiviteiten doen. Een rondleiding door het AZ stadion was ook onderdeel en AZ vlogger Timo gaf een vlogclinic. Hij behandelde de vlogs van de verschillende klassen en gaf ze goede tips voor volgende vlogs. In het kader van gezond eten gingen de klassen zelf groenten snijden voor de pasta en fruit schillen voor de smoothies die ze tijdens de afsluitende lunch zelf opaten.

Winnende vlog
Aan het eind van de clinic werd bekend gemaakt dat Basisschool Cunera uit Castricum de beste vlog heeft gemaakt. Zij mogen zondag 6 mei met 40 personen naar de wedstrijd AZ-PEC Zwolle, waar hun vlog voorafgaand aan de wedstrijd op de grote schermen in het stadion wordt getoond.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: