DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Formatie gaat verder in Turkije

Den Helder – De formatie in Den Helder gaat verder in…Turkije. Formateur Jan Nagel heeft besloten morgen (woensdag) in gesprek te gaan met Kees Visser van de VVD. En aangezien zowel Nagel als Visser op dit moment in Turkije op vakantie zijn, wordt het gesprek daar gehouden.

Aldus meldt dinsdag een woordvoerster van de gemeente. Met Visser wil Nagel in gesprek over de mogelijkheden van een coalitie waarin zowel Beter voor Den Helder als de VVD plaats hebben. Daarmee doet Carlo Assorgia wat hij afgelopen zaterdag tijdens het radioprogramma De Week op Zaterdag al aankondigde: over schaduwen heen stappen. Alle partijen moeten wat Assorgia betreft water bij de wijn kunnen en willen doen en moeten stoppen met uitsluiten. En dus sluit ook Beter voor Den Helder niet langer de VVD uit.

Eerder wilde Beter niet met VVD en D66 om tafel en later viel ook het CDA af. De PvdA wil niet in een coalitie met de PVV, maar verder zijn er nog geen keiharde blokkades opgeworpen. Wel is duidelijk dat het CDA graag met VVD verder gaat.

Lees ook: Nieuwe optie: coalitie van 5 partijen, inclusief CDA en VVD

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

28 reacties

 1. sukkels

  ja woningstichting heeft de worst gegooid maar dan moet je wel met de vvd gaan samen werken walgman oud wethouder vvd word de kiezer een mooije pizza gebakken beter voor assorgia op naar nul zetels over 4 jaar

 2. Boaz

  Assorgia is te klein om over zijn eigen schaduw te stappen; wat een farce BvDH.
  Zoals al vaker gezegd den helder zal het pizzabakkersniveau niet onsteigen met dit geklungel

 3. Henk van Kuijk

  De Haagse partijen maken tot in Turkije de dienst uit. Het lijkt erop dat Beter hun les niet heeft geleerd, na acht jaar. Dit is de weg naar 80% zetelverlies over 4 jaar. Want tel de burgemeester bij de Haagse partijen op. Hij doet wat hen uitkomt, Scholte, coffeeshop, verhuizing ambtenaren, doofpot schouwburg.

 4. tjitskebiersteker

  Volgens de VVD gaan ze het nu beter doen: meer transparant. Vervolgens wordt de coalitievorming ver weg in Turkije voorbereid. Als je de vorming van een nieuw college dan zo belangrijk vindt, breek je je vakantie af en ga je je op die taak richten. Kennelijk staat nu ook het CDA buiten spel. Gelukkig is er nog een lid van de SPDH op vakantie in Turkije, die kan dan meteen betrokken worden. Het moet toch niet gekker worden!

  1. HaKatje

   Ik heb zojuist gelezen dat u tijdens uw schrijfsel hier tegelijkertijd “in het diepste geheim” achterkamertjespolitiek hebt bedreven, en inmiddels al klaarstaat voor een wethoudersfunctie. En dan heeft u het hier over transparantie…. Het moet toch niet gekker worden!

   1. fFred

    Maar deze achterkamer , bevond zich hier in Den Helder , en niet in het buitenland ! In voetbal termen, hier zijn de palenrammers en doordrammers flink buitenspel gezet.

 5. Kees Visser

  Beste Tjitske, ik zou met liefde mijn vakantie afbreken. Maar het is op verzoek van de heer Nagel zelf dat we hier afspreken.
  Toen bekend werd dat de reguliere vergadering van de 23e niet door zou gaan hebben we snel een weekje weg geboekt. Juist nu omdat een later tijdstip alleen maar lastiger zou worden. Kleine Kees heeft nu mei vakantie. De heer Nagel is vandaag zijn vakantie begonnen. We zijn pas gisteren formeel uitgenodigd om te komen praten. Het kwam toevallig zou uit dat we elkaar hier konden treffen. De taxi betaal ik zelf hoor…

  Overigens vond ik jou idee om met elkaar in debat te gaan over proces en inhoud in een openbare vergadering eerder al een heel goed idee.
  Verder is juist iedereen via de heer Nagel op de hoogte gebracht van ons gesprek en staat het zelfs hier op DHA. Niks geheimzinnigs aan dus…
  Als formatiegesprekken op enig moment daadwerkelijk gaan beginnen (en uiteraard dan met alle beoogde partners gewoon aan tafel) dan heb ik geen enkele moeite mijn vakantie af te breken. Ben maar een kort weekje weg. Verder zijn anderen binnen de VVD prima in staat de partij te vertegenwoordigen en sta ik dus niet alleen in het onderhandelingsproces.

  1. Judge X

   Als het in Turkije toevallig zo uit komt ( tegenwoordig komt alles in Turkije toevallig zo goed uit ….) dan moet je het gewoon niet doen.
   ” VVD-perikelen ….”, ‘het komt toevallig zo uit’ dat ik er op NPO-politiek live naar zit te kijken. 😀

 6. Henk

  Wat een aanfluiting en belediging van de kiezer. Als je denkt dat het niet erger kan vergis je je toch weer. De mensen die niet op vakantie zijn kunnen natuurlijk ook gesprekken gaan voeren zonder die heren.

  1. RB

   heeft DB net toegezegd dat hij het rustig aan gaat doen op dit forum komt HvK er in met onzinnige knutselaar reacties, het stokje overgenomen?? …….

   1. Henk van Kuijk

    Je denkt toch niet dat ik me door ene RB laat wegjagen? Al zit ik nu even in Turkije, kort weekje… wees niet ongerust.

 7. Judge X

  Tjitske Biersteker heeft volkomen gelijk, de politieke gesprekken betreffende informatie en formatie dienen zich voor alle deelnemers af te spelen in de zelfde setting te Den Helder.
  Eén partij en/of persoon ontmoeten in een andere zetting, waarin het persoonlijke hoofddoel was “vakantieviering”, moet je niet willen.
  Er komen in ieder geval eind deze week 2 personen uit Klein-Azië terug met hetzelfde “goed-gesprek-warme-zon-pina-colada-gevoel” en het is dus maar de vraag of dit de weerstand tussen de partijen niet alleen maar meer op scherp gaat zetten, of dat Assorgia zich nu politiek uit laat kleden en opnieuw ingepakt gaat worden.
  Het leid voor mij geen twijfel, dat het initiatief tot ‘Het Turkse overleg’ van grote Kees komt, want meneer is erg voorspelbaar ….

 8. Anton Hagen.

  Ze gaan ook nog bij Erdoğan op de thee om hem uit te nodigen voor een verkiezingstoespraak voor alle Turkse inwoners alhier.
  Ook Erdoğan moet het van achterkamertjes hebben net zo als onze plaatselijke machthebbers.
  Om met Dick Berts te spreken:Den Helder is verloren!
  Maar dat krijg je dus als maar 48% van de stemgerechtigden gaat stemmen!!

 9. George

  De vorige formateur deed “het”voor 1000 euro. Deze voor reiskosten vergoeding.

 10. Gertjan

  Ik snap niet dat er nog gewone mensen zijn, die dus geen multinational of ander groot corrupt bedrijf hebben, die vertrouwen hebben in de VVD. Van deze partij is wel het meest duidelijk dat ze er alleen voor zichzelf zitten, dat is landelijk maar zeker ook lokaal. In het land waar de democratie gewoonweg niet bestaat zitten ze stiekem hun plannetjes alweer te bekonkelen voor een stad waarin de democratie ook niet bestaat. Multinationals zijn er niet veel in deze gemeente, blijkbaar wel veel met een corrupt bedrijf, anders had de VVD nooit zoveel stemmen kunnen hebben, en dat de gewone mensen niet zijn wezen stemmen helpt natuurlijk ook niet echt.

 11. Joost

  Walgelijk zijn de mensen die naar een fascistisch land als Turkije op vakantie gaan.

Reageren is niet meer mogelijk.