Gedwongen opname geëist tegen verdachte gijzeldrama TESO

3

Den Helder – Justitie in Alkmaar heeft opname in een psychiatrisch ziekenhuis voor één jaar geëist tegen een 48-jarige vrouw uit Breezand. De vrouw gijzelde vorig jaar december in verwarde toestand een 33-jarige collega en een kaartverkoopster van TESO met een keukenmes in de terminal. Volgens de officier van justitie was de verdachte ten tijde van de gijzeling volledig ontoerekeningsvatbaar.

De van oorsprong Braziliaanse Claudia dos S. was op 22 december vorig jaar onderweg naar het werk op een bungalowpark op Texel. De verdachte bedreigde haar collega met een keukenmes. Toen zij wist te ontsnappen, greep Dos S. een kaartverkoopster van TESO vast die hulp wilde bieden. Een speciale dienst van de politie wist na anderhalf uur een einde te maken aan de gijzeling met behulp van een taser.

Tijdens de zitting blijkt dat Dos S. al eerder psychische klachten heeft gehad. Ze was die ochtend van 22 december wakker geworden met het idee dat haar dochter en kleindochter vermoord zouden worden. Ze hoefde niet te werken, maar ging toch. Bij aankomst in de TESO-terminal ging het mis. Alles zou de schuld zijn geweest van een collega van Dos S. buiten de vertrekhal. Ze schreeuwde: “Hoer! Het is allemaal jouw schuld. I am gonna kill you.”

Ontoerekeningsvatbaar
Volgens justitie was de verdachte ten tijde van de gijzeling volledig ontoerekeningsvatbaar. Zelfs de gegijzelde collega van Dos S. heeft schriftelijk aangegeven niet boos te zijn. Uit angst voor herhaling is de verdachte volgens het Openbaar Ministerie beter af met een behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis. Claudia dos S. geeft toe waanideeën te hebben. “Ik wilde niet doen wat ik heb gedaan. Ik heb het toch gedaan en weet niet waarom.”

De rechtbank doet uitspraak op 4 mei.

3 REACTIES

 1. NH gebruikt wel uitlokkende woorden….. gijzeldrama, pffffff, “de punt” dat was een gijzeldrama, het TESO incidentje komt hier niet echt in de buurt en valt meer in de categorie gijzeling …..

 2. Het is een drama voor alle betrokkenen. Uw reacties op dit forum zijn nogal lichtvoetig gespeend.

  • Als iemand humor heeft, is hij dan gespeend of juist niet gespeend van humor – en waarom?
   .
   Zo iemand is niet gespeend van humor. Gespeend zijn van iets betekent dat je er niet over beschikt; er niet van gespeend zijn houdt dus het tegendeel in: je hebt het wél (bron: trouw.nl)
   .
   u wilt dus eigenlijk zeggen dat ik dus serieus reageer? dat was ook de bedoeling, dank

Comments are closed.