Heel Den Helder Bakt Bij Bosshardt

5

Den Helder – Bij Bosshardt Den Helder organiseert een taartenbakwedstrijd op zaterdag 26 mei 2018. Het bijzondere doel van deze wedstijd is niet alleen uitvinden wie de beste taarten bakt, maar de taartpunten worden ook bezorgd bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het gaat hierbij niet alleen om het stuk taart, maar het praatje erbij.

Rev Scholtmeijer van Bij Bosshardt Den Helder heeft samen met een aantal buurtbewoners en vrijwilligers het initiatief genomen om deze taartbakwedstrijd te organiseren. De taarten van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit echte bakkers. Peter Dunselman, van de bekende Helderse bakkersketen Dunselman, levert een deskundige jury.

Deze jury bepaalt wie de beste taartbaksters of -bakkers van Den Helder zijn en aan wie de prijzen worden uitgereikt. Maar minstens zo belangrijk is het dat driekwart van de taarten naar mensen gaat die eens een extra verwennerij verdienen. Het gaat hierbij om ouderen, eenzamen, bijstandsmoeders maar ook vrijwilligers, die heel veel goeds doen en een ‘smakelijk’ schouderklopje verdienen. Kortom iedereen, die eens in het zonnetje gezet zou moeten worden.

Belangstellend
Kent u iemand in Den Helder die een stuk taart verdient? Geef dat dan door via de email bij.bosshardt.denhelder@legerdesheils.nl of schrijf een briefje naar Heel Den Helder Bakt, Loodsgracht 2, 1781 KL Den Helder Wilt u niet bakken maar wel taartstukken gaan ronddelen, dan kunt u zich daar natuurlijk ook voor opgeven. Het is dan wel de bedoeling, dat die taartstukken vergezeld gaan van een belangstellend praatje met de ontvanger.

Meedoen aan de wedstrijd? Geef u dan voor 19 mei 2018 op. Op 26 mei kunt u de taarten vanaf half twee op het adres Loodsgracht 2 in Den Helder inleveren, waarna om drie uur, na de jury uitspraak de feestelijke prijsuitreiking aan de beste taartbakkers van Den Helder volgt. Na de prijsuitreiking trekken u en de andere vrijwilligers de wijk in om de taartstukken rond te brengen.

5 REACTIES

 1. In de jaren 70 en 80 kwam het leger des Heils (waaronder majoor Bosshardt!) ´s avonds en ´s nachts zelfs langs in de discotheken, dat was toen de gewoonste zaak van de wereld.
  Het waren heerlijke en makkelijk benaderbare mensen die midden in de nacht nooit te beroerd waren voor een echt gesprekje, ongeacht de ´decibels´.
  Een bronzen beeld van ´De Majoor´ heeft een werkelijk prachtig plekje in het oude centrum van Amsterdam gekregen
  Ze zit er op een bankje langs de gracht op ongeveer een kilometer lopen vanaf het Centraal Station.
  Het bankje wordt tegenwoordig vaak door jongeren vanuit de hele wereld benut, zij gaan daar soms met haar ´op de foto´.
  Dat is nu precíés zoals de Majoor het zou hebben gewild en prachtig gevonden zou hebben.
  Zij was er voor iedereen, ze was een echte ´oermoeder´, haar stemgeluid galmt zelfs nu nog na in mijn ziel.
  Wat een krachtige, prachtige vrouw was dat!

Comments are closed.