Helders judosucces in Assen

0

Den Helder – In Sporthal Olympus in Assen vond dit weekeinde alweer het 41e Internationale Bartje judotoernooi plaats, met deelnemers uit Nederland, maar ook uit Groot-Brittannië en Duitsland. De Helderse selectie van Bakker Sports was aanwezig met 9 judoka’s.

Deze wedstrijdselectie heeft al aan veel toernooien meegedaan in dit judodistrict van Nederland, maar dit toernooi in Assen was de eerste keer. Voor Jayden Tijdeman (-30 kg, B-pupil) en TJ Schippers (-24 kg, A-pupil) was het deze zaterdagmorgen wel heel vroeg opstaan. Al om 06:15 uur vertrokken zij met hun ouders en coaches richting Assen om daadwerkelijk na weging om 09:00 uur aan te vangen met de wedstrijden.

Bij Jayden gingen de wedstrijden vlot achter elkaar. Ook op dit toernooi wist hij weer alle 6 wedstrijden overtuigend met ippon (de maximale score) te winnen, wat hem zijn eerste kampioenstitel op dit toernooi opleverde. Een mooie zware ‘gouden’ medaille was zijn trofee.

Te jong
TJ (25 kg, A-pupil) was eigenlijk 1 jaar te jong voor dit toernooi, maar kreeg toch toestemming van de organisatie om mee te doen aan dit toernooi. Dat bleek niet voor niets. Deze talentvolle kleine gigant liet zijn tegenstanders weten dat leeftijd er niet toe doet. Tot aan de finale partij wist hij alles op overtuigende wijze te winnen. De finalepartij werd helaas verloren. wat hem een eervolle tweede prijs opleverde.

In het tweede blok was het de beurt aan zijn grote broer BJ Schippers. Deze had het wat zwaarder in de klasse -38 kg bij de B-pupillen. Na vijf partijen waarin hij mooie technieken liet zien, mocht hij de 3e plek op het erepodium betreden. In het laatste blok volgenden Nigel Groot en Rens Meier. Nigel (-50 kg, aspirant), nog maar net overgegaan naar deze gewichtsklasse, had af te rekenen met een aantal sterke tegenstanders. De nummer 2 van de afgelopen Nederlandse kampioenschappen was zelfs aanwezig. Hij was ook dit keer weer in goede vorm en middels o.a mooie overname technieken vocht hij zichzelf naar een zeer verdienstelijke 2e plaats.

Overtuigend
Rens Meier (-42 kg, B-pupil) was ook in vorm en daar kwamen zijn tegenstanders achter. Door goede communicatie met zijn coach, maar vooral door zijn eigen gedreven inzet en wil om te winnen, wist hij de ene na de andere partij te winnen. Slechts een partij werd verloren. In de finale partij kreeg hij een herkansing en hij maakte dit goed door deze tegenstander nu overtuigend te verslaan, waardoor ook hij de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Een mooi resultaat voor een hechte wedstrijdselectie met zeer betrokken ouders, coaches en trainers.