DHA-A leader
DHA-A leader

Helders Kampioenschap brengt voetbalclubs tot elkaar

Den Helder – Voor het tweede jaar op rij wordt deze zomer het Helders Kampioenschap voetbal gehouden. De vier clubs binnen de gemeente doen weer mee; FC Den Helder, HCSC, Zeemacht en JVC. De wedstrijden vinden plaats op de zaterdagen 25 augustus, 1, 8 en 15 september.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er wel wat wijzigingen doorgevoerd. De woensdag als speeldag is afgevoerd en dit jaar zijn de wedstrijden dus alleen op zaterdag, aanvang 14.30 en 17.00 uur. Ook de penaltyserie is geschrapt, daarvoor in de plaats komen shoot outs, 5 om 5. Vanaf de middenstip heeft de speler acht seconden om te scoren.

Het kampioenschap heeft ertoe geleid dat de vier clubs meer naar elkaar toegroeien, vertelde Hans Hesselink (FC Den Helder) vrijdagmiddag bij de presentatie van het wedstrijdschema. “We zoeken elkaar vaker op, leren van elkaar, helpen waar het kan en daar profiteert het volledige Helderse voetbal van.” De wedstrijden zijn onderdeel van de voorbereiding van de teams. Dat heeft wel tot gevolg dat de teams niet meedoen aan het bekertoernooi, iets wat Ben de Visser (JVC) niet helemaal prettig vindt. “Dat bekertoernooi is aan het begin van het seizoen net zo lekker om kaarten en schorsingen weg te spelen.”

Omdat het veld van Zeemacht deze zomer wordt gerenoveerd is dat niet beschikbaar, waardoor besloten is twee keer op De Dogger (HCSC) te spelen. Het kampioenschap wordt geopend bij JVC, tijdens het kermisweekeinde. De finales zijn bij FC Den Helder, op de Streepjesberg. De winnaar van het toernooi krijgt een cheque en een wisselbeker. Reus Sport is wederom de hoofdsponsor. “We hopen dat het toernooi nog meer gaat leven en dat de winnaar echt het gevoel heeft kampioen van Den Helder te zijn”, aldus Hesselink.

Foto: DHFOTO.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: