Herdenkingstocht Molukse motorrijders probleemloos verlopen

10

Hollands Kroon – De bijeenkomst van de honderden motorrijders bij wegrestaurant De Zingende Wielen in Hollands Kroon is zoals verwacht prima verlopen. Geen strubbelingen en geen verkeersoverlast, meldt RTV Noordkop.

De Peringatan Ride Out 2018 is een route door Nederland om geld op te halen voor Molukse gevangen en hun gezinnen. “Die mensen zitten al elf jaar vast en we rijden ook al voor het elfde jaar. Ze moeten waarschijnlijk nog heel lang in de gevangenis blijven. Wij blijven dus rijden totdat de laatste politieke gevangene vrij is”, aldus Danny Matulessy tegen DHA Mediapartner NH Nieuws. Met het geld dat de motorrijders ophalen, ondersteunen ze de gevangenen en hun families. “Zo kunnen ze rondkomen met hun kinderen.”

Burgemeester Schuiling van Den Helder verbood de bijeenkomst op Willemsoord uit vrees voor verkeersoverlast. Burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon zag geen bezwaar en gaf toestemming voor een stop bij het wegrestaurant bij Oosterland. Er namen ruim 800 motorrijders deel aan de rit. Onderweg en ter plaatse had de stoet motorrijders over belangstelling niet te klagen. Veel mensen stonden langs de route om foto’s en filmpjes te maken.

10 REACTIES

 1. ben benieuwd of er ook een stukje geplaatst was als er een hoop ellende was geweest, beetje stemmingmakerij zo……

 2. Beste RB, tijdens de Ride Out heeft er nooit een incident plaatsgevonden ( zelfs door politie en Burgemeester aangegeven.Afwijzing was op basis van verkeer problemen?) dus waarom spreekt u van een HOOP ELLENDE? Dat is pas stemmingmakerij. Als u het artikel leest en het doel van de Ride Out begrijpt dan zou het u sieren als u positief had gereageerd. Maar goed ik ben voor vrijheid van meningsuiting dus heeft u het recht er van te vinden wat u wilt.

 3. Het ooit zo bloeiende Den Helder gaat helemaal naar de klote. Niks kan en mag meer hier de laatste 8 jaar is er veel stuk gemaakt. Deze bikers hadden een mooie schouwspel kunnen zijn. Volgend jaar dan maar wel doen?

  • Simon, hoewel ik het niet eens was met het verbod, sla jij hier ook een beetje door! Doordat 1 evenement wordt verboden kan er opeens niets meer in Den Helder? Absolute kolder! Juist in onze stad vinden bovengemiddeld veel evenementen plaats.

 4. Prachtig doel van deze Molukse motorrijders. En met zoveel bikers alles keurig voor elkaar. Pluim! Heb respekt voor deze jongens om deze mensen te ondersteunen. Bikers zijn over het algemeen fijne mensen. En inderdaad een spectaculair gezicht om ze te zien op hun mooie motoren.

 5. De vergunning is door de burgemeester geweigerd wegens verkeersveiligheid. En aan de foto te zien terecht. Hoeveel kilometer is deze optocht wel niet. 800 x minimaal 4 mtr. is toch gauw 3 tot 4 kilometer.
  In ieder geval een Weststraat, Zuidstraat, N9 tot aan rotonde toe, helemaal vast. Je zou er maar net achter zitten! En dan nog over het bruggetje 2x samen met de uitstroom van Texel. Waarom wilden zij nu perse naar Willemsoord en niet naar bv het Kooypunt. Hollands Kroon kan makkelijk praten, de zingende wielen is tenslotte een wegrestaurant!!! Stel dat je oude vader een ambulance nodig had maar die kon er niet doorheen komen, dan was er commentaar geweest op de burgemeester dat hij de vergunning had verleend. Het heeft niets te maken met discriminatie of zo maar gewoon verantwoordelijk zijn voor de Heldenaren, dat is zijn werk.

  • Beste Calimerosyndroom,
   De vergunning was op voorhand al geweigerd zonder overleg met de organisator/indiener. De organisatie had alles al panklaar geregeld met de TESO, Willemsoord, organisatie van het Historisch Weekend Den Helder. Er is bewust een tijdspanne gekozen waarbij de toegangswegen minimaal belast wordt. Ook is er begeleiding van de landelijke verkeerspolitie en Rijkswaterstaat en eigen blockers (gecertificeerde verkeersregelaars). En als inwoner van Den Helder rij ik bijna dagelijks over de N250 N99 en N9. Ik weet waar de mogelijke uitvalspunten zich bevinden op deze wegen. En motoren zijn wendbaarder dan auto’s bussen campers caravans en vrachtvervoerders. Op 29 maart hebben wij nog geprobeerd de burgemeester op andere gedachten te brengen. Helaas liet hij zich adviseren door een politieagent/ veiligheidsadviseur die niet eens wist van de bestaande uitvalspunten. En wat gebeurd er op vrijdag 30 april? Juist!!! Heel DEN HELDER geblokkeerd door vakantiegangers voor het paasweekend. Alleen motorrijders konden langzij rijden. Ik heb de burgemeester ook op diverse alternatieven gewezen. Maar die zag hij niet of wilde het gewoon niet zien zelfs niet in Jip en Janneke taal. Een beter bewijs als het paasweekend konden wij als organisatie niet krijgen. Ik heb dit allemaal kunnen aanschouwen en heb de politie of andere hulpdiensten of verkeersregelaars in geen velden kunnen ontdekken. Karma?
   Stel dat je oude vader een ambulance nodig had. Ja die had tijdens het paasweekend pech gehad zou je denken. Ik zou zeggen sirene en zwaailichten aan en je komt er altijd door. Dus dat is gewoon kolder om als bezwaar te hebben. WAAR EEN WIL IS, IS EEN WEG

   Hollands Kroon hartelijk dank voor alle medewerking zodat het goede doel en de herdenking toch nog gehaald kon worden.

   • bla die bla die bla…..
    achteraf gezemel, het is toch een succes in Den Oever geworden, waarom dan dit negatieve gezemel achteraf, als het allemaal zoveel beter is in Hollands Kroon wat let jullie dan??

 6. Beste Calimerosydroom,

  De organisatie hoefde niet perse naar Willemsoord maar hun leek het wel een mooie locatie om Den Helder te promoten.

  Ook heeft de organisatie het Kooypunt voorgesteld bij de gemeente alsmede nog enkele voorstellen zoals gefaseerd binnen rijden of andere routes.

  Deze voorstellen hebben in diverse media gestaan die u schijnbaar niet heeft gelezen.

Comments are closed.