Holland vertrokken richting Caribisch Gebied

0

Den Helder – Bij een gevoelstemperatuur rond het vriespunt vertrok Zr.Ms. Holland op paasmaandag naar het Caribisch gebied. Onder toeziend oog van familie, vrienden en een enkele paashaas maakten enkele bemanningsleden de laatste trossen los om een begin te maken aan een vaarperiode van 3,5 maand in de West.

“Het is een mooie beloning na meerdere maanden hard werken” vertelt de commandant van het schip kapitein-luitenant ter zee van Zanten. Het schip kampte met problemen aan de watermistinstallatie. Scheepsbouwer Damen, de Directie Maritieme Instandhouding (DMI) en de eigen bemanning werkten de afgelopen maanden met man en macht samen aan het herstel. En met succes! Op 15 maart, sneller dan verwacht, werd Zr.Ms. Holland weer officieel zeewaardig bevonden.

Zr.Ms. Holland is tijdens haar rol als stationsschip in het Caribisch gebied uitgerust met 2 snelle FRISC-rubber boten, een NH-90 gevechtshelicopter en een boardingteam van de kustwacht. In het Caribisch gebied ondersteunt het boardingteam van de kustwacht het schip tijdens kustwachtoperaties en bij drugsbestrijdingsoperaties krijgt het patrouilleschip ondersteuning van een boardingteam van de Amerikaanse Kustwacht. Na 3,5 maand, op maandag 16 juli passeert het schip de havenhoofden van Den Helder weer om te genieten van een lang, verdiend zomerverlof.

Tekst en foto: Ministerie van Defensie