DHA-A leader
DHA-A leader

Ilse Kootkar voorlopig toch geen raadslid

Den Helder – Ze is met voorkeurstemmen gekozen, maar Ilse Kootkar heeft besloten voorlopig toch geen zitting te nemen in de gemeenteraad. Dat heeft haar partij, de Seniorenpartij, zondagavond gemeld. Carla van Driesten neemt haar plaats in.

Kootkar werd begin dit jaar nog uitgeroepen tot Jutter van het jaar en kwam met voorkeurstemmen in de raad. Toen alle gekozen raadsleden echter werden geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad was ze afwezig, in verband met een korte vakantie die maanden eerder al gepland was. Haar installatie zou op maandag 23 april plaatsvinden.

“Ilse wil haar raadswerk voor de volle 100 procent uitvoeren, maar tegelijkertijd is in de afgelopen periode de werkdruk in haar dagelijkse baan behoorlijk toegenomen”, meldt de Seniorenpartij. “Om die reden heeft ze dan ook besloten voorlopig nog niet haar raadszetel te aanvaarden. Wel gaat ze in een raadscommissie meedraaien.”

Begrip
Fractievoorzitter, Remco Duijnker, heeft begrip voor haar keuze. “Ilse is een vrouw met een hart van goud voor mens en dier. Daar moeten we heel zuinig op zijn. Ik zou het heel erg vinden als zij opbrandt. Wel ben ik blij dat ze in een raadscommissie wil participeren. Binnen de fractie zijn afspraken gemaakt dat zodra Ilse aangeeft haar raadszetel te willen bezetten, deze ook wordt ‘teruggegeven’.” De verwachting is dat Kootkar over ongeveer een jaar alsnog lid wordt van de gemeenteraad.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

12 reacties

 1. Dick Berts

  Stemmen is geheel nutteloos geworden. Lui die zeggen voor je in de raad te willen gaan zitten doen dat keihard niet en het liefste regeert de weggestemde oude garde gewoon door…. Trieste bende. Geen woorden voor.

  1. D.A.

   Iets van een opleiding, & niet van het ” betekenen van maatschappij ” zal mee spelen, door de regie van de alpha :” homo “. Waarvan de ” erectus” wel hoog is, maar ze snappen het niet geheel vermoedelijk, laat staan dat ze rest willen begrijpen Komt wel goed,…..woorden ? Noop bijna maffia !

 2. jantje123

  Wat een soap. Je verkiesbaar stellen, gekozen worden en vervolgens je keutel intrekken. Het kan allemaal in ons land….

 3. Dick Berts

  “Volgens Marlies Philippa is het woord jutten afkomstig van Juten.[1] Andere bronnen vermoeden een verbastering van jatten” (bron: wikipedia onder strandjutten).

 4. Henk van Kuijk

  Dat is dan nummer drie. Esther Scholten D66, Harmen Krul CDA, voor drie jaar maar, en Ilse. Hoe kunnen kiezers vertrouwen op de politici? 48% Opkomst, dat komt ergens vandaan. Via Ilse is wel de tweede zetel binnengehaald (dierenwelzijn). Het wordt tijd de kiezer serieus te nemen, als je op een lijst gaat staan, eerst even nadenken voor je je kandidaat stelt. Anders brandt de kiezer op…..

  1. Bodelo

   Eens Henk, je gaat er voor de volle 100% voor, of niet. Maar een zetel reserveren (dat is feitelijk wat Ilse hier doet)? Ik vind het wonderlijk. Misschien hebben we hiermee wel een (trieste) landelijke primeur?

   1. Henk van Kuijk

    Ja, een absurde zin: “zodra Ilse aangeeft de zetel te willen bezetten, deze ook wordt ‘teruggegeven'”. Er is een nieuwe functie gecreëerd, het Flexraadslid, dat kan instromen op elk gewenst moment. Of op elk gewenst moment kan vertrekken.

 5. Marinus Vermooten

  Er waren in het verleden raadsleden die vier jaar lang hun raadsvergoeding/toelage ontvingen maar hun kaken stevig op elkaar hielden. Gekozen raadsleden die om gezondheids- of andere dringende redenen tijdelijk van hun raadslidmaatschap (lees ook raadsvergoeding/toelage) afzien en voor wie het geld geen dringende afweging is, maar ondanks hun tijdelijk beperkende mogelijkheden toch in commissieverband voor de Helderse gemeenschap bezig willen zijn kan slechts op waardering oogsten en valt beslist niet onder kiezersbedrog.

  1. Jo Aggenbach de Jong

   Totaal niet mee eens. Als je de politiek ingaat en je verkiesbaar stelt dan hoor je te beseffen dat dit tijd, energie en inzet kost. Daar kun je over nadenken en daar maak je een weloverwogen keus voor. Net voor de verkiezingen kwam er nog een huis-aan-huis blad ‘Den Helder kust de Zee’ uit waarin deze kandidaat zichzelf profileerde als verkiesbare kandidaat. Overigens niet met de nadruk op senioren beleid, maar dierenwelzijn. Dat scoort punten uiteraard en kijk de voorkeurstemmen stroomden binnen. En dan maak je in een maand tijd kenbaar dat je wegens werkdruk afziet van het raadslidmaatschap? Kiezersbedrog is de enige juiste term die hier bij past. Wat overigens ook geldt voor alle landelijke en lokale politici die namens een partij opereren, vervolgens ruzie krijgen en met medeneming van stoel een nieuwe club beginnen. Het is niet zo gek dat de stemmers massaal afhaken met deze onbetrouwbaarheid.

 6. pieterdaens

  natuurlijk , volkomen begrijpelijk . Zo kocht ik vorig jaar een auto . Pracht bak , mooie bekleding , getinte ramen , noem maar op . Maar toen ik er mee wilde wegrijden bleek er geen motor in te zitten . Was ik teleurgesteld ? Welnee , ben je gek . Gebeurd met de beste auto’s , toch ? De dealer heeft beloofd dat ik een belletje krijg als hij een blok heeft gevonden . Geweldig , toch ….?

Reageren is niet meer mogelijk.