Jan Nagel positief na gesprek met Kees Visser

33

Den Helder – Formateur Jan Nagel heeft woensdagmiddag langdurig gesproken met VVD-fractievoorzitter Kees Visser. Deze heeft benadrukt dat hij een college wil dat krachtig kan besturen en een vernieuwende politiek gaat voeren gedurende de komende volle vier jaar. Hij ondersteunt het voorstel tot collegevorming zoals dat voor ligt.

Die coalitie moet dan bestaan uit Beter voor Den Helder, VVD, CDA, Seniorenpartij en Stadspartij. Die combinatie is samen goed voor 19 van de 31 raadszetels. Komende zaterdag vergadert de fractie van BvDH. Waarschijnlijk zal, net als dat eerder tussen BvDH en CDA gebeurde, er ook een gesprek tussen BvDH en VVD moeten plaatsvinden.

Formateur Jan Nagel constateert dat er bij diverse partijen wantrouwen heerst, dat eerst weggenomen moet worden. Verheugend vindt hij wel dat alle vijf betrokken fractievoorzitters hebben verklaard zich voor dit te vormen college te willen inzetten. Het is een college dat recht doet aan de verkiezingsuitslag, een vernieuwende politiek moet gaan voeren en doordat de winnaars en drie grootste partijen deelnemen, kan zorgen voor het stabiele bestuur wat Den Helder dringend nodig heeft.

Jan Nagel zal geen andere mogelijkheden meer onderzoeken.

33 REACTIES

 1. Men voelt gewoon aan , dat Kees Visser de “macht” ruikt. En dicteert alvast dat hij !!!! een bestuur wil dat krachtiger gaat besturen. HIJ !!!! Alsof de VVD aan de macht is ! Hij heeft nog geen vinger gekregen of hij trekt je hand er al af.

 2. niet te geloven dat er nog steeds mensen zijn die de VVD nog maar voor één cent vertrouwen…….

   • Het mooie is dat mensen creatief zijn en dat taal beweeglijk is en dat ermee gespeeld mag worden.

     • Ik geloof niet dat ik van u iets te leren heb, maar ik sta altijd open voor een vriendelijke en leerzame opmerking. Voor belerende of neerbuigende opmerkingen bent u bij mij aan het verkeerde adres. Bent u overigens dhr. Duijnker? Dezelfde die wethouder wil worden, Judge X?

   • Gezien het feit dat er blijkbaar mensen zijn die de VVD toch nog (willen) vertrouwen en het vormen van een coalitie met hen overwegen, is deze variatie op een oude gezegde wel toepasselijk.

     • Nee fFred, want dit zijn geen gasten die je niet of amper kent, dit zijn oude bekenden die je al vaker een oor aan hebben genaaid. Een verstandig mens zou hun dus voor geen cent vertrouwen, een minder verstandig mens vertrouwt hun blijkbaar nog wel voor één cent. Je kan er dus mijns inziens donder op zeggen dat in zo’n coalitie BvDH binnen de kortste keren compleet ondergesneeuwd raakt, dat zie je nu al gebeuren. En temeer omdat het CDA er dan ook de PvdA erbij wil hebben, om ‘met drie landelijke partijen een tegenwicht te kunnen vormen tegen de drie lokale partijen’ (bron NHD). Toch wel even een ommezwaai van 180 graden, van ‘een koers waarin het draait om samenwerking en niet om tegenwerking’ naar ‘ met drie landelijke partijen een tegenwicht kunnen vormen’, niet waar?

 3. Natuurlijk is er maar één optie die de richting van de kiezer volgt: Beter CDA Senioren CU Behoorlijk Bestuur= 16. Die richting hoort bepalend te zijn, en niet verliezers belonen. Of zwichten voor de druk van het CDA om de 2xcouplegers (ook met de zaak Scholte) aan de macht te laten komen.

 4. Wat doet behoorlijk bestuur nu in dat rijtje Henk… Die hebben amper de kiesdrempel gehaald…Ook niet echt winnaars te noemen lijkt me… ik hou het op Beter, CDA, VVD, PvdA en Stadspartij… (De laatste is nu eenmaal iets stabieler dan de CU van Biersteker…)

  • Stabiele verraders heb je ook. Alleen de naam stadspartij al , doen je haren rechtop staan.

  • Michiel Wouters behoort tot de weinigen van hoog niveau in de gemeenteraad. Helaas niet GroenLinks dat vrijt met het Haagse blok de laatste jaren, en de democratie uit het oog verliest, het poetst de schoenen van een slechte burgemeester. Michiel kan prima wethouder zijn in eigen stad, van eigen grond, geen passant die weer verdwijnt. En de Stadspartij stabiel noemen na de afstraffing van de kiezer is onbegrijpelijk.

   • Ha, dat zou-ie wel willen, wethouder worden. En als Wouters dat zou lukken, waar het niet naar uitziet, dan is hij van hetzelfde laken een pak als die vertegenwoordigers van het ‘Haagse blok’, waar u zo op afgeeft. Dan gaat hij door de knieën om de schoenen van de burgemeester te poetsen. Meneer heeft zijn hele leven bij de marine gediend is nogal gevoelig voor gezagsverhoudingen. Het is allemaal één pot nat…

 5. Behoorlijk bestuur is wel eerlijk oprecht… anders grijp ik hem bij zijn strotje 😉 (tis maar een klein mannetje) eigenlijk ben je wel van het padje af Boskeljon, waar jij het op houdt is geen optie en worden we als inwoner niet beter van dat heeft het verleden wel bewezen.
  Dus VVD en Stadspartij daar kunnen we opzeker zonder, de CU moet eens wat “kloten en tanden” laten zien maar dat zit niet hun aard vanwege geloof, zo jammmer wel eigenlijk.

 6. Ik roep al jaren dat Den Helder een maffiagat is. Niemand die dat wil geloven, laat staan dat iemand het durft te onderzoeken. Wie het ook meteen door had: Rob Scholte. Dat gaf een enorme band tussen ons, maar het betekent niet dat ik hem in alles steun. Als je Rob goed kent, dan is het een schat, maar hij heeft wel een trauma en is niet de makkelijkste. Ik heb laten weten, dat ik er klaar mee ben om onophoudelijk de strontkar over me heen te krijgen. op deze site en dat ik daarom alleen nog bij hoge uitzondering ga posten. Die uitzondering kwam sneller dan ik dacht. Gisteren het memo-debat gezien? Rutte is voor de zoveelste keer als AARTSLEUGENAAR door de mand gevallen. De corrupte staatsmedia en de Tweede Kamer maken er weinig van. Zelfs een foei-motie (niet eens eentje van wantrouwen) haalde geen meerderheid. Wat ik jullie na dit kamerdebat wil vragen; Zou het kunnen dat Rob Scholte hier totaal vernaaid is door de gemeente? Ik ken het antwoord op die vraag. Om het jullie duidelijk te maken zou ik een lezing van een paar uur moeten houden met alle dossiers erbij, want het venijn zit hem altijd in de details. Het fanatisme waarmee ik de zaak Scholte hier aan de kaak heb proberen te stellen, zit hem niet zozeer in mijn vriendschap met Scholte. Vriendjespolitiek is in Den Helder zo normaal geworden, dat iedereen altijd alles op vriendjespolitiek gooit, maar er zijn echt nog uitzonderingen. Ik was zo fanatiek, omdat ik al jaren door heb dat we in dit land van Den Haag tot Den Helder met een maffiose en totaal onbetrouwbare overheid te maken hebben. DAAR ligt mijn onmetelijke zorg. Via Twitter merk ik, dat er langzamerhand meer mensen wakker worden. Den Helder komt helaas nog niet veel verder dan het onthoofden van de brengers van het slechte nieuws….

 7. Met de VVD aan de macht blijft het Palermo aan het Marsdiep. Alleen met het vertrek van VVD Burgemeester Koen Schuiling, kan Kees Visser zich een zeer klein beetje geloofwaardig maken. Laat hij hem zitten, dan gaat ook onze Kees Visser weer zijn belofte breken dat hij meer naar de burgers wil luisteren.
  Kees Visser, Je wordt alleen geloofwaardig als je nu luistert naar de inwoners voordat je de coalitie in stapt. Stuur burgemeester Koen Schuiling direct naar huis! Koen Schuiling maakt meer kapot dan Den Helder lief is: Rechtzaken Onkruidbestrijding, Rob Scholte Museum, Watertoren, Dhr. Marinus (Huisduinen), Johanna Krul (R.i.P.) en vele andere zaken…

   • Ik vrees een herhaling van de vorige keer, binnen één jaar ploft de coalitie en dan krijgen we er eentje terug met CDA(5), VVD(4), PVV(3), PvdA(2) en D66(2).

Comments are closed.