Jorina Baars wint opnieuw

2

Den Helder – De Helderse Jorina Baars heeft vrijdagavond in Boedapest opnieuw een wedstrijd gewonnen. De Griekse Athina Efmorfiadi werd in de tweede ronde van “Bellator Kickboxing 9” verslagen op Technisch Knock-Out (TKO). Baars staat in haar carrière nu al meer dan veertig winstpartijen, tegenover niet een nederlaag.

De tegenstandster werd pas twee weken geleden bekend, want eigenlijk zou Baars tegen een Française moeten vechten, maar die had afgezegd. Tegen de Griekse had Baars niet echt veel problemen. De eerste ronde was nog even aftasten, maar in de tweede ronde ging het snel. “Ze had een grote neus, die was makkelijk te raken”, aldus de Helderse kort na afloop tegen Vechtersbazen. Na twee minuten en 28 seconden in de tweede ronde was de wedstrijd voorbij.

Het volgende Bellator evenement is in juli in Rome, daar hoopt Jorina weer te kunnen vechten. “Ik heb er zin in en ben klaar voor iedereen.” Het liefste zou ze Anissa Haddaoui weer eens tegenkomen. Daar heeft ze al eens van gewonnen, maar dat is jaren terug. Inmiddels is Haddaoui een stuk sterker en beter geworden, maar ze had recent “een grote mond” over Jorina, dus reageerde de Helderse nu met “kom maar op!”.

2 REACTIES

 1. Heerlijk toch, weer een Nederlandse vechtvrouw die repekt inboezemt
  Ik bekijk elke aflevering van Bellator op Spike en geniet met volle teugen van elk moment., behalve die vreselijke reclame natuurlijk.
  Ook de K1 bekeek ik vanaf het begin met de toen charismatische ´Lumberjack´ en Ernesto Hoost natuurlijk, mannen die de loper uitrolden voor één grote stroom van Nederlandse vechtsport enthousiasten.
  De prachtige ´atleet in pak´ Remy Bonjaski heeft een stijl die me het meest bekoord alhoewel die stijl ´binnen in me´ sterk wedijvert met die van de hypnotiserende MuayThai setting en modus.
  Het gebruik van de ellebogen mag wat mij betreft ook in Bellator doorgevoerd worden in combinatie met de ´hoge knie´ staat dat voor veel spektakel!
  Onder de Nederlandse vrouwen is Lucia Rijker natuurlijk het ultieme voorbeeld van een ijzersterke vechtvrouw die het ooit zelfs tegen een man opnam!
  Die zal niet snel vergeten worden: als vechter, als mens en als Boeddhist natuurlijk
  De vechtsporters hebben in het algemeen zo ongeveer alles dat ik mis, zucht … maar ik kan er dan tenminste met veel plezier naar kijken en, ook niet onbelangrijk én ik sta de dag ´erna´ weer redelijk fit op.

Comments are closed.