Kantine Marine alsnog per direct dicht

19

Den Helder – Waar een beetje media-aandacht al niet toe kan leiden. Maandenlang werden de klachten personeel en vakbond niet gehoord, maar nadat de Telegraaf vrijdag berichtte over de ongezonde situatie in het Meeuwennest op het marineterrein, besloten Marine en Paresto zaterdag alsnog de kantine per direct te sluiten.

De kantine kampt met een muizenplaag en het drinkwater heeft een te hoog ijzergehalte door aangetaste leidingen. Het gebouw is gewoon op. Deze week luidde voorzitter Erik Jurriëns van de Onafhankelijke Defensiebond er de noodklok over in dagblad De Telegraaf.

Die berichtgeving zorgde eindelijk voor actie, zei Jurriëns in het LOS-radioprogramma De Week op Zaterdag. De eters kunnen elders op het marinecomplex terecht. Er zijn volgens de Onafhankelijke Defensiebond voldoende alternatieven, bijvoorbeeld De Witte Raaf of bij het KIM.

19 REACTIES

 1. Wat een stelletje $%&@#. Dat eerst de media er aan te pas moet komen om tot actie over te gaan.
  Bij de Marine moet wezen, maar niet heus. Logisch dat ze een tekort aan personeel hebben.

  • ik heb hier toch wel gemixte gedachten bij, is het juist niet hetzelfde personeel wat er zo’n onhygiënische bende van heeft gemaakt als je zo die linker inzet foto ziet (berg bladeren, snoeppapiertje, een leeg emmertje, suikerzakje) is het niet vragen om muizen op deze manier?

   • rb in 2010 waren ze al bezig de keuken te renoveren waarschijnlijk door te weinig geld voor defensie hebben ze de renovatie noot af kunnen maken..Ben benieuwd hoe ze dat nu gaan aanpakken

     • Er worden inderdaad bussen ingezet. Had ook zijdelings begrepen dat de blauwe hap op woensdag daar lekkerder is.

     • @caso als het dezelfde koks zijn als in 2012 dan zeker maar toen hadden ze het al druk met koken voor 150 man dus ik denk dat de hap ergens anders wordt klaargemaakt want als de Kooy voor 500 man of meer moeten koken met 2 braadsleeën dan duurt het wel even langer als normaal

   • Ja, het personeel is dagen bladeren aan het bijeen rapen om het daar neer te gooien … RB verstand !!

   • Ja muizen zijn gek op bergen bladeren, snoeppapiertjes, lege emmertjes en suikerzakjes !
    Er schijnt zelfs een muizensoort te zijn die alleen maar leeft van lege plastic emmertjes. 😀 😀 😀

    • Knip!

     Reactie redactie
     Wat u doet (een compleet artikel van een andere site knippen en hier plakken, kan ons (DHA) een behoorlijke boete opleveren. Dank daarvoor, niet meer doen aub, zie ook de regels voor het reageren.

 2. De Witte Raaf is nu niet echt een alternatief, redelijk klein. Zal wel drukker worden bij geb. Phoenix, Swaan, Noorderkroon en dokVI

 3. @bert, id, alles wordt nu tegenwoordig centraal besteld, en het is niet meer toegestaan om naar lokale toko’s de kruiden te halen die het nu juist zo onovertroffen maakten. HACCP.

 4. De HACCP heeft ook de warme maaltijd in de bekende rantangs de das om gedaan.
  Leuke anekdote daarbij is, als de LDVer je niet zo mocht, hij de soep in het bovenste pannetje deed en je met het dragen van de rantangs de soep over je toen… wollen uniform broek morste.
  Mooie en leuke tijden.

Comments are closed.