Karel Doorman helpt bij training Tunesië

0

Den Helder – Zr.Ms. Karel Doorman heeft deze week een training ondersteund in Tunesië. Het Joint Support Ship (JSS) lag voor de kust van Bizerte en heeft daar mariniers middels de FRISC-boten aan land gebracht. De mariniers hebben daar de lokale Tunesische speciale eenheden getraind.

De Tunesiërs maken deel uit van de Tunisian 51st and 52nd Regiment d’infantery de Commandos de Marine (RCM). Tijdens deze Joint Combined Exchange Training (JCET), welke werd uitgevoerd met onder andere Denen en Amerikanen, fungeerde de Karel Doorman als commandoplatform en uitvalsbasis.

De JCET was ter voorbereiding op de later te houden internationale oefening Phoenix Express 2018. Deze oefening, waar ook Nederlandse mariniers aan zullen deelnemen, staat in het teken van vergroten van veiligheid en stabiliteit in de Noord-Afrikaanse regio.