Koningsdag kwam al vroeg op gang

0

Den Helder – Koningsdag werd in Den Helder weer feestelijk gevierd met vrijmarkten en veel leuks voor de kinderen. In Julianadorp waren ze er al vroeg bij. Even na zes uur verschenen de eersten om een plekje te bemachtigen aan het Loopuytpark.

Mirjam vertelt dat ze er om half zeven was en dat ze toen al echt moest zoeken naar een overgebleven plekje. Jolande is er met haar jongste zoon en die waren er om kwart voor zeven. Ze heeft een mooi plekje aan het begin van de entree. “Ik sta hier lekker in het zonnetje en als straks de bezoekers komen dan zal blijken of ik hier ook een succesvol plekje heb uitgekozen.”

Petra is er ook en die staat allemaal nummertjes uit te knippen. Als we vragen waar dat voor is dan zegt ze dat het voor het rad van avontuur is. Ze staat in Julianadorp op een stand van de Culturele vereniging Julianadorp. Haar collega stapelt een aantal blikjes trapsgewijs op elkaar waar mee de kinderen straks kunnen ballen gooien. Even verderop zit Suzanne met haar zoontje Guus. “We hebben hier een kleed vol met speelgoed, lampen, een boekenplankje, schilderijen en knuffels. Alles moet weg!”, laat Suzanne enthousiast weten.

Ook de stand van Daphine is er één die er wezen mag. Er staat werkelijk waar van alles. Er ligt ook een stapeltje DVD’s “nou die zullen er niet lang liggen”, zegt Daphine, “want daar zitten zulke leuke films tussen, dus die worden straks wel het eerste verkocht.” Bij de ingang is een stand waar spulletjes worden verkocht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting Orhei, voor hulp aan kinderen in Moldavië. In dat land worden huizen gebouwd om kinderen, die het moeilijk hebben, in op te vangen, en wij sparen wat geld bij elkaar om voor een deel van de inrichting te kunnen zorgen. De actie gaat uit van de leden van de Ontmoetingskerk in Julianadorp.