Koninklijke Onderscheiding voor Ron van der Graaf

2

Den Helder – Ron van der Graaf (57) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje woensdagavond na afloop van het schoolvoetbaltoernooi.

Van der Graaf is werkzaam als productiemanager van de afdeling communicatie bij het Marinebedrijf. Daarnaast was hij van 1990 tot 2017 actief bij voetbalvereniging FC Helder als verenigingsscheidsrechter, assistent-scheidsrechter en secretaris van het hoofdbestuur.

Ook was hij één van de drijvende krachten achter de organisatie van het internationale D-pupillen Toernooi bij FC Den Helder. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de bloei van de vereniging en heeft gezorgd voor een grote saamhorigheid en betrokkenheid onder de leden.

Schoolvoetbal
Sinds 2006 is hij secretaris van de Stichting Schoolvoetbal Den Helder. Hij onderhoudt het contact met de sponsoren, de gemeente en met alle basisscholen. Hij maakt het wedstrijdprogramma voor de 1200 spelers (130 teams), beheert de website, regelt de prijzen en beheert het wedstrijdsecretariaat tijdens het driedaagse toernooi. Dankzij zijn inspanningen en prettige manier van communiceren verloopt het schoolvoetbaltoernooi in Den Helder al jaren vlekkeloos.

Daarnaast is hij al 18 jaar wijkhoofd van de afdeling Den Helder voor de collecte KWF Kankerbestrijding. Hij collecteert zelf, maar voorziet ook elke straat van de binnenstad ieder jaar weer van een collectant. En sinds 2007 is hij vrijwilliger bij het Gilde van Sinterklaas, waarbij hij de rol van hulpsinterklaas of hulppiet vervult.

Van der Graaf raakte behoorlijk geëmotioneerd bij het ontvangen van de onderscheiding, zeker na afloop toen familie en vrienden hem kwamen feliciteren. “Ik ben er heel blij mee, dit is toch een grote blijk van waardering. Ik heb niets in de gaten gehad, familie en vrienden hebben het goed geheim gehouden!”

Foto’s: DHFOTO.

2 REACTIES

  1. Als ik het zo allemaal lees wat deze man allemaal doet dan is het hem zeker gegund. Absoluut dik verdiend!

Comments are closed.