Krabbetukkers nemen afscheid van president Cees van der Neut

0

Den Helder – De Krabbetukkers hebben het afgelopen carnavalsseizoen kort geleden feestelijk afgesloten. Tijdens een besloten bijeenkomst werd er teruggeblikt op een succesvol verlopen seizoen. Tijdens deze bijeenkomst nam de vereniging afscheid van zijn zittende president Cees van der Neut.

Na meer dan 23 jaar actief te zijn geweest voor de grootste en oudste carnavalsvereniging, eerst 8 jaar als Prins Cees 1 en daarna ruim 16 jaar als president droeg hij de voorzittershamer over aan Jan de Leeuw.

Een aantal leden van de Krabbetukkers had dit jaar een jubileum te vieren. Arco Dusseldorp werd in het zonnetje gezet wegens zijn 44-jarig lidmaatschap en zo ook Jan Handgraaf wegens 38,5 jaar lidmaatschap. Pim Bruin ontving uit handen van de president de gouden speld voor zijn 22-jarig lidmaatschap. Een zilveren speld was er voor Ruud Planjé die inmiddels 16,5 jaar lid is en de bronzen speld ging naar Herjo Wilms omdat hij dit jaar 11 jaar bij de vereniging zat.

Ridder
Voor Herjo Wilms werd de avond nog wat feestelijker nadat hij door Prins Jan naar voren werd geroepen en werd geridderd tot ridder in de orde der carnavalshoed. De prins noemde onder andere zijn inzet voor de vereniging als lid van de programma commissie en zijn werkzaamheden als 2e Protocollist.

In november starten de voorbereidingen voor het 57e carnavalsseizoen, dat in 2019 zal plaatsvinden op 2, 3 en 4 maart.