Laatste thuiswedstrijd voor rugbydames en -heren

0

Den Helder – Zowel de heren als de dames van RCDH spelen zondag 22 april hun laatste thuiswedstrijd in de competitie in Den Helder. Voor de heren niet heel anders, maar voor de dames hun eerste thuiswedstrijd op dit veld sinds de verhuizing van RC Den Helder vanaf het Hengstepad.

De groep dames bij RCDH is groeiende, maar niet hard genoeg om gelijk een eigen team in te schrijven. Daarvoor is gekozen voor een samenwerking met ereklasseclub Waterland. Bij deze club spelen al meerdere (oud) spelers van RCDH en het was niet moeilijk om gezamenlijk het doel op te zetten om damesrugby in Den Helder te ontwikkelen. Helaas begon het met een terugval in damesleden, maar langzamerhand is dit weer overbrugd. En om dan dit seizoen thuis te mogen afsluiten, dat is dan natuurlijk de kers.

Deze zondag zullen de dames de aftrap geven voor een mooie dag rugby. Zij beginnen om 13:00 uur en worden gevolgd door de senioren om 14:30 uur. Deze laatsten zijn in een hard gevecht bezig om bij de bovenste vijf te komen en moeten tegen de nummer 2 uit Amsterdam.