DHA-A leader
DHA-A leader

Lek gestoken autobanden in Doorzwin (update 2)

Julianadorp – In de nacht van zaterdag op zondag zijn meerdere vernielingen gepleegd in de omgeving van de Doorzwin in Julianadorp. Volgens de politie gaat het om lek gestoken autobanden. Het is agenten gelukt een 19-jarige verdachte aan te houden. In totaal zouden zeker 50 banden zijn lek gestoken.

Het exacte aantal gedupeerden is nog niet bekend, maar op basis van berichten van buurtbewoners onder het bericht lijkt het om tientallen auto’s te gaan. Als antwoord op een vraag van een buurtbewoonster schrijft de politie dat auto’s ter hoogte van de huisnummers 2312, 2505 en 5036 zijn vernield. Toch lijkt het vandalisme veel meer buurtbewoners te hebben getroffen. “Hier zijn [van] vijf auto’s de banden lek gestoken”, schrijft een man die op nummer 50 woont. Ter hoogte van de huisnummers 25 en 28 zouden de banden van zeven auto’s zijn vernield, schrijft een vrouw. “Doorzwin 42 ook!”, reageert een vrouw daaronder.

Inmiddels blijkt dat ook in Kruiszwin autobanden lek zijn gestoken. Ook slachtoffer van deze vernielingen of heeft u mogelijk iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Foto: Inter Visual Studio / GLOCALmedia

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

6 reacties

  1. sukkels

    duur grapje voor deze vandaal gemiddeld 50 euro voor een plakkertje in de band of een heel nieuwe wat dan weer twee banden worden want ongelijk is geen rijden

  2. apolocat

    Wat die “zielige “figuren bezielt zou ik niet weten.Misschien dat er dan over ze geschreven wordt in de krant.Eigenlijk zou je de daders met foto en naam in de krant moeten zetten. Heeft hij of zij wat ze willen en de rest weten dat ze moeten oppassen met die lui.
    Bij mij zijn een aantal jaren terug 3 banden van de camper lek gestoken. Ik had er net 4 nieuwe onder laten zetten. Ze waren nog geen 14 dagen oud. De verzekering zegt, sorry dit is vandalisme en dus niet verzekert.Bijna € 700, schade. Je vindt die lafbekken bijna nooit, dus goed dat ze er nu een hebben aangehouden. Mocht dat de dader zijn alle schade laten vergoeden.

Reageren is niet meer mogelijk.